Aleksandar Šarac
printscreen/instagram
Aleksandar Šarac

printscreen/instagram

Aleksandar Šarac, Foto: printscreen/instagram

Šarac je, tako, odranije poznat srpskoj javnosti pošto je januara 2019. godine bio na meti profesionalnog ubice Čabe Dera.

Der se 5. januara 2019. pojavio ispred njegove kuće na Banovom brdu u belom automobilu. Međutim, umesto Šarca koji je trebalo da ode na trening, iz kuće je izašao njegov zet Nebojša Marković.

Čaba der

screenshoot

Čaba der, Foto: screenshoot

Pročitajte još:

Aleksandar Šarac je, kako se veruje, bio na meti i 7. avgusta 2018. godine kada je na kuću u Ulici Rajka od Rasine, bivšeg košarkaša Vukašina Vuleta Avdalovića, koji je živeo odmah do njega, bačena bomba.

Avdaloviću je tada u eksploziji oštećen automobil. Sumnjalo se da bivši plejmejker Partizana nije bio meta, već njegov komšija Šarac i da je bomba bačena zbog podele plena iz pljačke juvelirnice u Italiji. Identitet bombaša, a nakon i toga i motiv tog napada do dans nisu otkriveni.

Prvi napad na Aleksandra Šarca dogodio se 2012. godine kada je na njegovu kuću na Banovom brdu bačena bomba.

Ko je osumnjičeni za zločin?

L. I, sada osumnjičen za pokušaj ubistva Šarca, što će po svemu sudeći biti prekvalifikovano u ubistvo, ranije je privođen zbog krađa, krađa vozila, provala u trafike, nanošenja lakih telesnih povreda, nelegalnog oružja.

Svojevremeno je jednog muškarca nožem ubo u butinu posle svađa ko će pre ući u toalet, a privođen je i zbog krađa patika iz dvorišta!

Šarac i nestali navijač dobri prijatelji

Kako je ranije pisano Šarac je bio u dobrim odnosima sa Lazarom Vukićevićem, kome se gubi trag pre deset dana na Banovom Brdu.

Da li su pokušaj ubistva Šarca i nestanak Vukićevića povezani, i iza njih stoji ista kriminalna ekipa, još nije utvrđeno, ali se ispituje.

Pucnjava Ušće

E-stock

Policija vrsi uvidjaj , Foto: E-stock

Lazar Vukićević, inače navijač Crvene zvezde, kao i Šarac ranije je uspevao da izbegne smrt. Naime, prošle godine u blizini porodične kuće u Riječkoj ulici, kada mu je ispod automobila "porše" bilo postavljeno oko kilogram plastičnog eksploziva, spasao se jer je u momentu eksplozije bio van vozila.

Vukićević je tri meseca pre toga izašao je iz zatvora u kome je robijao jer je pucao u noge Nikoli Vaviću, bratu Aleksandra Vavića, vođe navijačke grupe "Alkatraz", u januaru 2017. ispred jednog kluba na Terazijama

Pročitajte još: