Leskovac, ubistvo
Alo.rs
Leskovac, ubistvo

Alo.rs

Leskovac, ubistvo, Foto: Alo.rs

Saša Jašarević (43), koga je u utorak u leskovačkom selu Brestovac, posle kraće svađe, hicima iz pištolja ubio komšija A.J. nije uspeo da završi izgradnju nove kuće kako bi svojoj deci obezbedio život bolji od onoga koji je on imao. Izgradnja nove dvospratnice stala je kod druge ploče i moraće da sačeka da Sašini sinovi postanu svoji ljudi, pa da se i oni, kao i otac, kuće skoro ni iz čega. Jašarević je sa suprugom Draganom i četvoricom sinova, uzrasta od sedam do 16 godina, preživljavao radeći sezonske poslove u Vojvodini i na građevini.

PROČITAJ JOŠ:

Meštani Brestovca su šokirani surovošću osumnjičenog za Sašino ubistvo. Mnogi u neverici prepričavaju detalje zločina kojim se, nedaleko od romske mahale, tragično završio višegodišnji sukob dvojice ljudi. Teško je žiteljima ovog pitomog sela da poveruju da je njihov komšija, nakon što je ispalio tri metka u Sašine grudi i stomak, pokušavao da ga dotuče drvenim kolcem.

- Nisam znao da je toliki zlotvor. Znam da su dugo bili u sukobu i da su su se često svađali i provocirali, pa i tukli. Bilo je tu raznih peripetija i međusobnih optužbi. Navodno je kap u čaši bilo to što je Saša nedavno fizički napao ženu i tasta osumnjičenog za ubistvo, ali je strašno da je na ovaj način izgubio glavu – priča jedan stariji čovek u centru Brestovca.

Međutim, Sašini srodnici ističu da trpe višegodišnju torturu nekoliko komšija koji su rođaci osumnjičenog za ubistvo.

Leskovac, ubistvo

Alo.rs

Leskovac, ubistvo, Foto: Alo.rs

- Prođite selom i pitajte jesmo li mi ili naša deca ikada pravili neke probleme. Živimo lepo i sa Srbima i sa našim Romima, ali sa te tri kuće nikako. Oni su bahati. Prete sekirama, noževima. Psuju nas i vređaju i stalno provociraju. Nije Saša jedini koji je sa njima imao problema. Mi zbog njih decu ne smemo da pošaljemo u prodavnicu – priča Sašin brat od strica.

PREPORUČUJEMO:

U domu Saše Jašarevića suze i bol. Svi su pod sedativima, čak i deca. Najstariji Sašin sin je zabrinut za bezbednost, ali i za egzistenciju svoje porodice. Kaže da će morati da napusti školovanje i da počne da radi. Srednju školu je upisao po svojoj, ali i po očevoj želji.

- Vrlo dobar sam đak. Ide mi škola, ali ko će sada da mi pomogne da tu školu i završim. Majka je nezaposlena. Imamo samo socijalnu pomoć. Najstariji sam. Moraću da radim – priča, više za sebe, dečak kome se oči pune suzama. 

ZA SUKOBE ZNALA CELA MAHALA

U Brestovcu pričaju da su se ubijeni i osumnjičeni za ubistvo, pre tragičnog epiloga, tukli najmanje četiri puta. U njihov sukob koji je počeo pre pet godina kada je A.J. delio ogrev socijalno ugroženim domaćinstvima uvučene su i njihove šire porodice.

- Tako je počelo, a evo kako se završilo. Tu niko nije nevin. Znate kako to ide. Reč dođe na reč, a batina na batinu. Međusobno su se svađali, optuživali i prijavljivali policiji. Šteta je što su ova deca ostala bez oslonca i stuba porodice – pričaju komšije.