Aleksandar Halabrin
Printscreen Facebook
Aleksandar Halabrin

Printscreen Facebook

Aleksandar Halabrin, Foto: Printscreen Facebook

Ovim rečima počinje ispovest Mara Halabrin iz Janošika kod Alibunara, baka Aleksandra Halabrina (28), čije je telo pre nedelju dana pronađeno sa ustrelnom ranom u glavi zakopano u livadi u Parcanima kod Sopota. Slomljena od bola, baka Mara kaže da je celo selo bilo na sahrani.

- To govori o tome koliko je zapravo moj unuk vredeo kao čovek. Umesto da spremamo svadbu, da baka čeka praunučiće... - jecala je nesrećna žena.

Prema njenim rečima, Aleksandar je pre nestanka bio u Mađarskoj i tamo je navodno kupio automobil.

- Pričao je da je na carini i da treba sve da sredi kako bi ga registrovao. Tog dana je i to trebalo da završi, rekao je: "Bako, dolazim novim kolima." Ni slutila nisam, kad je odlazio, da ću ga tada poslednji put poljubiti i videti - kaže uplakana baka.

Kako nam je objasnila, ne zna šta bi mogao da bude razlog ovog jezivog zločina, ali ni ko bi tako nešto uradio.

- Završio je srednju medicinsku školu. Upisao je i višu medicinsku, ali ju je napustio. Možda se upravo tada uhvatio nekog lošeg društva. Znao je nekoliko jezika, ali, eto, nije mogao da se zaposli. Bilo je i u Slovačkoj dve godine - priča Mara.

Policijska istraga je u toku, a nedaleko od mesta gde je telo bilo zakopano pronađen je i neki sat.

- Istraga ide u više pravaca. Ispituju se s kim je ubijeni bio u kontaktu. Zasad, s obzirom na stanje u kom je telo pronađeno, teško da se može utvrditi da li je odmah nakon nestanka ubijen ili je to bilo kasnije. Ispituje se i da li je reč o nesrećnom slučaju, pa da su se eventualno na taj način oni koji su odgovorni za smrt mladica hteli rešiti tela - rekao je izvor Kurira upoznat sa slučajem.

Da podsetimo telo je otkrio je čobanin Mirko Maksimović, koji je napasao koze. Noge i trup su bili u zemlji, a gornji deo tela je bio otkriven. Noge i trup bili su zamotani u kesu. Da prizor bude još gori, leš nije imao odeću, go je bio.