Blizanci
Facebook
Blizanci

Facebook printscreen

Blizanci, Foto: Facebook printscreen

*Osumnjičenom vozaču određen pritvor

*On je vozio svoju porodicu i niko nije povređen

*Poginuli blizanci imaju po osam godina

 

Albanac sa Kosova i finski državljanin Adem Smail (49), koji je uhapšen zbog sumnje da je na auto-putu kod Smedereva izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su poginule četiri osobe, najverovatnije je zaspao za volanom. Adem je saslušan u Osnovnom javnom tužilaštvu, nakon čega mu je određen pritvor do 30 dana.

Pročitajte još:

Smail je upravljajući automobilom "folksvagen šaran" nemačkih registarskih oznaka, u subotu ujutru kod mesta Mihajlovac, naleteo na "sitroen" koji je sleteo sa puta. Poginuli su Aleksandar Pešić (42) iz Kragujevca, njegova majka Stanica (75) i osmogodišnji sin Naum. Samo 24 sata nakon nesreće, i drugi sin blizanac Vuk podlegao je povredama u bolnici.

Prema informacijama iz smederevskog tužilaštva, vozač je izjavio da je zaspao za volanom nakon čega je došlo do stravične nesreće. Prema našim saznanjima, on nije imao alkohola u krvi, a još se ne zna kojom brzinom se kretao. Saslušala ga je zamenik Osnovnog javnog tužioca Marija Galjak Nikolić, koja o drugim detaljima nije mogla da govori. Tužiteljka je zatražila određivanje pritvora. Sud je prihvatio taj predlog, pa će Adem ostati najmanje mesec dana iza rešetaka.

Blizanci

screenshoot/Facebook

Blizanci, Foto: screenshoot/Facebook

Uhapšeni vozač se u trenutku nesreće kretao sporom trakom, da bi nekoliko stotina metara od skretanja za Požarevac, skrenuo u srednju, i otpozadi naleteo na "sitroen" u kome je bila porodica Pešić. Vozač Smail je bio u automobilu sa suprugom i decom i niko nije povređen.

Kuća Pešića u kragujevačkom naselju Pivara u ponedeljak je bila zaključana. Niko od komšija pouzdano ne zna gde je otišao Dragutin Pešić (80). Veruju da je sa nekim od bliže rodbine otputovao u Smederevo ili Beograd, po svoje najmilije koji su stradali u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se desila u subotu na auto-putu Beograd - Niš, nedaleko od skretanja za Požarevac.

Još se pouzdano ne zna kada će i gde tačno biti sahranjeni Aleksandar i njegova majka Stanica. Dragutin je dan ranije rekao da će se od najmilijih oprostiti na groblju Bozman u Kragujevcu. Dvojica njegovih unuka, koji su živeli sa majkom Slavicom, kako je rečeno, biće sahranjena u utorak u 14 časova u njenom rodnom selu Oplanić kod Knića.

U kući porodice Pešić pre nekoliko dana čuli su se veseli i razdragani glasovi osmogodišnjih blizanaca, njihovog oca, babe i dede. A sada pustoš.

Aleksandar Pešić sa blizancima

facebook.com

Aleksandar Pešić sa blizancima, Foto: facebook.com

- Bili su zadovoljna i vesela porodica. Njihov dom je sada praktično prazan. Jedini živi član te porodice, deda Dragutin, odranije je bolestan - sa nevericom i tugom pričaju komšije.

Porodicu Pešić je pre nekoliko godina zadesila tragedija kada je iznenada preminuo Dragutinov stariji sin. Aleksandar i njegova deca su im bili sve. Razdragani i veseli dečačići su, kažu poznanici Pešića, bili omiljeni svima u komšiluku.

- Kobnog dana, pre polaska na Srebrno jezero, dečaci su veselo skakutali oko automobila - pričaju komšije.

Kasno popodne čuli su da se desila saobraćajna nesreća i strašna tragedija. Kuća tuge je i u selu Oplanić kod Knića, gde su dečaci živeli sa majkom Slavicom i bakom Zoricom. Spremaju sahranu, čekaju da dovezu tela dečaka. Svi pričaju da su bili dobri đaci, koji su tek završili prvi razred osnovne škole u selu Toponica.

Preti mu osam godina robije

Smail se tereti za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja za koje je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora. Odmah nakon nesreće je uhapšen i određeno mu je zadržavanje do 48 sati.

Dan žalosti

Zbog tragične smrti dvojice dečaka, predsednik opštine Knić Miroslav Nikolić proglasio je utorak 6. avgust za Dan žalosti u ovoj opštini.

BONUS VIDEO: Beograđani otkrili šta rade na plus 40: Muke tek predstoje!