pas, šetnja sa psom
Profimedia
pas, šetnja sa psom

Profimedia

Foto: Profimedia

 

* U ilegalni azil su ušla dvojica aktivista za zaštitu životinja

* Tražili su da vide gde završavaju psi

* Sačekao ih je vlasnik, koji ih je potom napao pištoljem

Dvojica aktivista pokušala su da uđu u trag gde nestaju psi iz Beočina, koje odnosi preduzeće čiji je vlasnik B. J. Kako kažu, s obzirom na to da ova firma nema registrovan azil za pse, iako bi to po zakonu morala da ima, životinje su potražili kod kuće vlasnika firme.

Kako se nezvanično saznaje u policiji, B. J. je otvorio vrata dvojici momaka, kada su ga pitali za pse koji ih interesuju, rekao im je da sačekaju da ode po naočare i uskoro se vratio sa pištoljem.

Pročitajte još:

- Mladiću S. O. je prislanjao pištolj na glavu, drugom momku P. D. na stomak. Pretio im je. Oni su posle zvali policiju, B. J. je odveden na ispitivanje i tužilac je protiv njega pokrenuo dva krivična postupka, za ugrožavanje sigurnosti i nedozvoljeno nošenje oružja. On ima dozvolu da drži oružje u kući, ali ne da iznosi napolje i preti - saznaje se nezvanično u policiji.

Pas, kuče, ker

Printscreen: Youtube

Foto: Printscreen: Youtube

S. O. povremeno volontira u jednom udruženju koje se brine o psima. Otkriva da je firma B. J. pokupila desetak pasa pre skoro mesec dana, koje nikako da vrati. Tražili su ih danima, ali sumnjaju da ih je samo negde izbacio. Kada bi ga pozvali na telefon, spuštao bi slušalicu, a sedište firme ne postoji.

- Zato smo otišli kod njega kući da ga pitamo gde su psi. On se vratio sa pištoljem, repetirao ga i gurnuo mi u usta. Drugaru je posle prislonio na stomak, a meni posle ponovo na vrat. Rekao je da će nas pobiti jer mu dolazimo kući. Udario me i dva puta pištoljem u lice, drugara u stomak. Posle ga je žena odvukla u kuću i mi smo zvali policiju, koja ga je privela u stanicu. Bojim se, užas i katastrofa, odeš da pitaš nešto i dobiješ pištolj u usta, i to od starijeg čoveka - kaže S. O.

Pas

Printscreen: Facebook

Pas, Foto: Printscreen: Facebook

Hitna pomoć konstatovala mu je lake telesne povrede, morao je da snima i jagodičnu kost, koja, na sreću, nije polomljena. Kako dodaje, firma čiji je vlasnik B. J. nekada je imala azil, ali on više ne postoji, što ih ne sprečava da dobijaju poslove.

Mirjana Dabić iz Udruženja "Prijatelji životinja Beočin" kaže da godinama upozoravaju na nezakonito postupanje privatnih preduzeća koja su angažovana i za čije aktivnosti je izdvojeno više miliona dinara do sada.

- Privatno preduzeće čiji je vlasnik B. J. 17. juna hvatalo pse u 3.30 ujutru. Vlasnici pasa su nam se obraćali jer nisu znali gde su im psi. Takođe, nestali su i psi koje smo hranili , lečili, sterilisali o svom trošku, a živeli su na ulicama. Predsednik opštine Beočin je negirao da je angažovano ovo preduzeće, ali nam je u opštini potvrđeno drugačije. Nažalost, naši aktivisti su umalo stradali tražeći pse, smatramo da su za to odgovorne i osobe koje su angažovale ovo preduzeće koje nema ni veterinare ni prihvatilište u okrugu, što nam je potvrdila i veterinarska inspekcija - tvrdi Dabić.

Pas japanska akita

Profimedia

Pas japanska akita, Foto: Profimedia

Predsednik: Oni više ne hvataju pse

Predsednik opštine Mitar Milinković potvrđuje da je firma čiji je vlasnik B. J. bila angažovana, te da je hvatala pse, ali na proleće, a trenutno taj posao više ne obavlja. Za konstatacije Dabićeve kaže da su apsurdne neistine.

- Niko ovde ne radi bez ugovora i mimo propisa. Psi se redovno vraćaju i svakim danom ih sve više imamo. Ne samo što se vraćaju nego nam donose i iz drugih mesta. Tužbi građana zbog ujeda pasa imamo veoma puno, od dve do tri dnevno u proseku, tužila nas je i pomenuta Dabić. Mislim da su 90 odsto tih tužbi fingirani slučajevi, te da psi lutalice ne ujedaju građane, ali te zloupotrebe nam opterećuju budžet - izjavio je Milinković.

 

BONUS VIDEO: HORDER NA ZVEZDARI! Zatrpao dvorište đubretom, tu kolje golubove, dere zečeve i besi kokoške