Skupoceni Rolex
Uprava carina

Jedan od članova posade, kapetan aviona na letu iz Beča, zaustavljen je u pomenutom prolazu radi redovne kontrole.

U ručnom prtljagu koji je pregledan na rentgenu, primećena je kutija muškog sata koji je nisio na ruci, kao i račun i obrazac za povraćaj PdV-a.

Utvrđeno je da se radi o luksuznom muškom satu marke ''Chopard clasic racing'' čija je vrednost oko 5.000 evra.

Zbog neprijavljivanja skupocenig sata na ulazu u našu zemlju, sat će biti zadržan do okončanja prekršajnog postupka koji je protiv putnika pokrenut, navodi Uprava carina i podseća da se na beogradskom aerodromu redovno dešavaju pokušaji neprijavljivanja skupocene robe, jer putnici na taj način pokušavaju da izbegnu dažbine.

- Svako ko nije siguran na koji kontrolni prolaz treba da prođe, treba da ode na crveni i prijavi cariniku sve što sa sobom nosi. U interesu putnika je da tako postupe, jer zahvaljujući odličnoj međunarodnoj saradnji i razmeni informacija sa stranim carinskim administracijama, često unapred znamo za putnike koji bi se mogli naći u prekršaju po dolasku u našu zemlju, rekla je ovim povodom šefica carinske ispostave Aerodrom Nikola Tesla Branka Popović.

Ukoliko se novokupljena roba odmah ne prijavi, već je carinik tokom pregleda otkrije, putnik se automatski nalazi u carinskom prekršaju i neće imati mogućnost da tada plati carinske dažbine, napomenula je Popović.

Komentari (1)

Kiza

04.06.2020 14:42

BAS ME ZANIMA KAKO CE TO DA ME ZAUSTAVE ILI DA ME PITAJU ZA MOJ BREITLING NAVITIMER.