Zoran Marjanović
Alo!/ Dejan Briza
Zoran Marjanović

Alo!/ Dejan Briza

Zoran Marjanović, Foto: Alo!/ Dejan Briza

Advokat Stefan Jokić, rekao je da su za to da je podignuta nova optužnica protiv Zorana Marjanovića, ponovo saznali iz medija.

Pročitajte još:

- Odbrana nema saznanja da je optužnica podignuta, niti nas je iko obavestio povodom toga. Ukoliko ona bude podignuta, odbrana će svakako dati odgovor na istu. Činjenica je da neki mediji uvek prvi saznaju šta se dešava u Višem javnom tužilaštvu i Višem sudu u Beogradu, i zbog toga nadležni organi treba da se zapitaju. Zašto i ko to radi - rekao je Jokić.

Kako kaže, ovo nije prvi primer da se nešto ovakvo dešava, i dodaje da je bilo još nekih medijski dosta ispraćenih slučajeva sa kojima se ista stvar dešavala.

Preporučujemo i ovo:

- To da odbrana saznaje neke činjenice iz novina, ukoliko su tačne, stvarno nema smisla i predstavlja komediju. Takve stvari ne smeju uopšte da se dešavaju. Mi smo svesni da će i dalje biti medijskog pritiska - rekao je Jokić za "Novo jutro" TV Pink.

Kako dodaje, svi dokazi koji su izneti, idu u korist Zorana Marjanovića, i kako kaže, ne postoji ni jedan tračak sumnje da on nije izvršio to krivično delo.

Nikola Dumnić, advokat Zorana Marjanovića, komentarišući navode da je Marjanović ubio svoju suprugu pred njihovom ćerkom, istakao je da s obzirom na “dobru obaveštenost” tabloida, veoma moguće da takvo nešto i piše negde u nekoj optužnici.

- Ali, o tome zaista ne znam šta bih rekao. To nesrećno dete, osim što je ostalo bez jednog roditelja, više puta je saslušavano od strane raznoranih stručnjaka koji su utvrdili da dete govori istinu. Nakon toga ne znam šta više reći o takvim navodima optužnice i kako ih kvalifikovati - rekao je Dumnić.

Jelena Marjanović

Privatna arhiva

Jelena Marjanović, Foto: Privatna arhiva

Dumnić je rekao za to svakako nema nikakvih materijalnih tragova, kao i kada se na to doda svedočenje male Jane, kako kaže, nema mesta za neke sumnje.

- To svakako ne može biti novi dokaz, već samo interpretacija postojećih. Treba reći i da je poslednja dopuna istorije koja je vršena, u potpunosti dovela do toga da svi dokazi koji su izneti idu u korist Zorana - rekao je Dumnić.

Jokić je istakao da će, ukoliko uopšte dobiju otpužnicu, svakako podneti žalbu.

- Odbrana se nada da će Apelacioni sud prekinuti ovaj cirkus i ponovo odbaciti eventualnu optužnicu protiv njega - rekao je Jokić.

Dumnić je istakao da je zaista neverovatno koje je razmere poprimila medijska pažnja i na koji način svi u tome učestvuju.

- Tužilaštvo je očigledno preformulisalo događaj. I materijalnim dokazom je potvrđeno da je Jana bila sve vreme sa ocem. A oni su to, ako su uopšte podigli optužnicu, obrnuli i zloupotrebili - rekao je Dumnić.