Jugoslav Tintor, advokat
Tanjug, Zoran Žestić

Advokat Jugoslav Tintor, koji zastupa učenice škole glume koje su Miroslava Miku Aleksića prijavile za zlostavljanje kaže da fotografija ne dovodi u pitanje sadržinu iskaza Milene Radulović, ali da ne može detaljno da govori o tome jer bi time otkrio delove njenog svedočenja u tužilaštvu, a koje nosi oznaku tajnosti.

Podsetimo, na fotografiji koja je danas objavljena u medijima a koja je, prema tvrdnjama Aleksićevog branioca, nastala posle datuma za koji je glumica Milena Radulović navela da je silovana u prostorijama škole glume, vide se ona, osumnjičeni, njegova supruga kao i ostatak grupe.

Milena i Iva

Alo.rs

Milena i Iva, Foto: Alo.rs

- Ta fotografija ni na koji način ne kompromituje verodostojnost iskaza Milene Radulović, na protiv, u njenom kazivanju su objašnjene sve okolnosti njenog nastanka, odnosno svedočila je o događaju prilikom kog je ona nastala - kaže Tintor.

On navodi i da je objavljivanje fotografije kao i zahtev za izuzeće koji je odbrana podnela tokom današnjeg svedočenja jedne od oštećenih pokušaj zloupotrebe i manipulacije od strane odbrane okrivljenog.

Naime, saslušanje treće žrtve danas je bilo prekinuto pošto je Aleksićev branilac, advoka Zoran Jakovljević zbog sumnje u pristrasnost zatražio da iz predmeta bude izuzet zamenik Višeg tužioca u Beogradu koji vodi taj predmet. Međutim, pošto je Viši tužilac odbio zahtev, saslušanje je nastavljeno i posle više od pet sati, dovršeno.

- Saslušanje devojke koja nije spremna da nosi medijski pritisak dovršeno je u konitinuitetu, u jednom danu, čime je sprečena sekundarna viktimizacija žrtve - potvrdio je Jugoslav Tintor.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE JOŠ: