ŠOK NA SUĐENJU ZORANU MARJANOVIĆU Advokat odbrane pitao da li je postojala mogućnost, veštak je samo kratko odgovorio - ne!

Stručnjak za telekomunikacije rekao da je optuženi Zoran Marjanović odmah pozvao suprugu kad je uključio mobilni, ali kontakt nije ostvaren.

Zoran Marjanović
Zoran Marjanović, Foto: Dejan Briza/Alo

Dragomir Vasiljević, sudski veštak za telekomunikacije, koji je rekonstruisao kretanje Zorana Marjanovića i njegove ubijene supruge Jelene uoči i u vreme zločina, juče je pred Višim sudom u Beogradu izjavio da je optuženi za ubistvo suprugu zvao čim je uključio telefon u 17.04 sati.

Da li će slučaj ubistva pevačice iz Borče biti rešen?

Ukupan broj glasova: 321

  • Da: 38% (123)
  • Ne: 62% (198)

Veštak je tokom prvog dana suđenja, u četvrtak, naveo da je po njegovom nalazu i mišljenju Zoran svesno isključio telefon u 16.38 sati, a potom ga upalio u 17.04, na mestu na kom je Jelena najverovatnije 2. aprila 2016. sišla s nasipa u Crvenki.

Pitanja odbrane

Pitanja sudskom veštaku puna dva sata u petak su postavljali stručni savetnik odbrane Saša Savić, kao i Marjanovićevi advokati, koji su pokušali da ospore da postoji dokaz da je Marjanović isključio telefon, a potom ga uključio i zvao suprugu.

Jelena Krsmanović
Jelena Krsmanović, Foto: Facebook

- Da je telefon bio isključen, pri uključenju bi bio registrovan bar dva-tri puta na baznim stanicama, a prilikom poziva bio bi registrovan poziv - rekao je stručni savetnik odbrane Saša Savić.

- Da je uključio telefon, pa stajao tri minuta na tom mestu, smenjivale bi se i bazne stanice. Ovo je bio munjevit poziv. Čim je uključio telefon, pozvao je Jelenu. Zato se ne vide dva loga, već samo jedan. Nije bez smene baznih stanica mogao da se kreće 25 minuta - odgovorio je veštak Vasiljević, i na sledeće Savićevo pitanje da li postoji mogućnost da telefon nije bio isključen, kratko odgovorio: „Ne“.

Zlatni Mekin

On je naveo i da operater nije registrovao Marjanovićev poziv supruzi, jer kontakt nije ostvaren, ali da je pregledom telefona pokojne pevačice utvrđeno da je suprug zvao prvi put u 17.04, jer je u njemu ostao zabeležen poziv od osobe pod imenom Zlatni Mekin, kako je Zoran bio registrovan u njenom telefonu.

Zoran Marjanović
Zoran Marjanović, Foto: Dejan Briza/Alo

Rekonstruišući kretanje bračnog para, koji je kobnog dana sa maloletnom ćerkom došao na nasip, veštak je objasnio da su stigli u 16.34, kao i da ih je oko 16.30 snimila kamera kako dolaze „mercedesom“. On je naveo i da je Jelena poslednji razgovor obavila sa majkom, kao i da je pred smrt, u 16.51, razmenila kratku poruku sa Milanom Šišić.

Biciklista video ubistvo?

Na su suđenju pregledani i snimci sa sigurnosnih kamera, koji delimično pokrivaju nasip i na kojima se vidi kako se biciklista vozi nasipom ka mestu ubistva u 16.57 sati. Podsetimo, biciklista Milan Radić je tokom svedočenja ispričao da je video ženu i muškarca kako silaze sa nasipa ka mestu ubistva i opisao ih, ali nije sa sigurnošću mogao da potvrdi da su to Jelena i Zoran. Na drugom snimku sa kamera vidi se i kako Zoran i Jana u 17.14 sati iz tog pravca idu ka početku nasipa.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi