Ronioci, potraga
Alo!/Rajko Ristić
Ronioci, potraga

Alo!/Rajko Ristić

Ronioci, potraga, Foto: Alo!/Rajko Ristić

Srbin (23), čiji identitet još nije saopšten, i Nemac star oko 30 godina poginuli su u Austriji na reci Salcah na raftingu u ponedeljak ujutru oko 11 sati, kada se njihov čamac pod još uvek nerazjašnjenim okolnostima prevrnuo, piše "Krone Cajtung".

Prema informacijama koje su preneli austrijski mediji, rafting na ovoj reci zabranjen je upravo zbog mogućih opasnosti i njene brzine, o šta su se oglušala dvojica mladića. Da se nešto čudno događa sa njihovim čamcem, primetili su prolaznici koji su odmah pozvali hitne službe.

PROČITAJ JOŠ:

- Za samo nekoliko minuta, naši čamci za spasavanje su bili na vodi i krenuli smo u potragu za njima. Najveći izazov predstavljalo je to što nismo znali koliko je ljudi bilo na čamcu. U potragu se zbog toga uključilo 120 spasilaca - priča Kristof Turner koji je rukovodio spasilačkim timom za "Salcburg24".

Leš, telo, mrtvac

Alo!/Masanori Jošida

Foto: Alo!/Masanori Jošida

Beživotna tela mladića ubrzo su pronađena - jedno je plutalo u reci, a drugo je bilo nasukano na peskovitu obalu. Uprkos tome što nisu davali znake života, spasilački medicinski tim pokušao je reanimaciju u svom kombiju, međutim bezuspešno.

Nakon pronalaska njihovih tela, spasilački timovi su nastavili potragu ne znajući da li je još neko bio sa njima u čamcu.

Haradinaj u suzama! Ubijena majka, stravičan zločin u Prizrenu! (FOTO)

AUTOR: Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 07.08.2019. 12:19 Dielza je obaveštenje o tome da joj je majka ubijena podelila preko društvenih mreža. najnovija vest, alo, vest, Foto: Alo Sinoć oko 23 sata u Prizrenu stariji muškarac ubio je svoju suprugu, posle svađe.

- Potraga je trajala satima. Nismo znali ni putanju kretanja čamca, pa smo pregledali sve delove reke usled čega se potraga odužila. Na kraju smo ustanovili da su samo dva muškarca bila na plovilu - kaže Šluet.

Kamera otkriva uzrok nesreće

Ubrzo je pronađen i čamac kojim su se mladići spuštali niz brzu reku. Spasioci su na njemu pronašli prikačenu kameru na kojoj je zabeležen trenutak prevrtanja čamca. Snimci su poslati policiji, a dalja istraga bi trebalo da razjasni sve okolnosti nesreće.

U potrazi za mladićima učestvovala su i tri helikoptera.

Srbin živeo u Nemačkoj

Iako identiteti poginulih mladića nisu objavljivani, do sada je poznato da je Srbin star 23 godine živeo u Nemačkoj, u mestu Burghauzen. Identitet drugog mladića se još uvek utvrđuje, a na osnovu izgleda zaključuje se da je u tridesetim godinama.

BONUS VIDEO: