Zoran Cvetić
Alo.rs
Zoran Cvetić

Alo.rs

Zoran Cvetić, Foto: Alo.rs

 

Zoran Cvetić sada već ima zavidan staž od 13 godina u Atlantic Grupi, u koju je stigao posle 16 godina bavljenja sopstvenim biznisom. Sa 24 godine, počeo je sa uvozom kozmetičkih proizvoda, da bi sa menjanjem potreba na tržištu, prešao na prodaju računarske tehnike. 

Na to se komplementarno pridružuje prodaja bele tehnike, a pri kraju, pred prelazak u Atlantic, osniva i sektor proizvodnje. Bilo ih je malo, do 20 ljudi, pa je sam morao da obavlja mnoge poslove: nabavka, prodaja, finansije, pravne stvari, logistika... To iskustvo je doprinelo dubokom razumevanju i poznavanju poslovanja, što ga je preporučilo za poziciju direktora logistike.

Iako je ponuda podrazumevala manju platu od sume koju je mesečno zarađivao kao privatnik, g. Cvetić kaže da je u novom poslu video izazov - da od logistike koja je tada bila u povoju, napravi dobro razrađen posao u skladu sa rastućim potrebama Atlantic Grupe, ali i da na tom putu razvija i svoja znanja i veštine.

Sada se nalazi na poziciji direktora lanca snabdevanja i verujemo kada kaže da se nije pokajao zbog svoje odluke.

Šta je potrebno da uspete?

Nekoliko važnih karakteristika koje bi svako ko traži posao u današnje vreme trebalo da poseduje su radoznalost, kreativnost i hrabrost. Ako tražite posao u Atlantic Grupi, u delu lanca snabdevanja, Zoran Cvetić otkriva koje je to osobina koju najviše ceni kod rukovodilaca.