BIP
Alo!/Vladimir Marković
BIP

Alo!/Vladimir Marković

BIP, Foto: Alo!/Vladimir Marković

Čuvena Beogradska industrija piva (BIP) će, najverovatnije, biti zatvorena veoma brzo. Radnicima u proizvodnji podeljeni su otkazi, a šta će biti s ostalima još uvek je neizvesno.

- Ovde je totalni haos. Ljudi su dobili otkaze... Ne zna se šta će biti s drugima. U toku su sastanci na kojima će se to rešiti. Niko ne zna šta će biti - reklo je obezbeđenje pivare za B92.

Pročitajte još:

 

Naveli su da ovakvo stanje traje već dve godine.

Iako je vlasnik makedonski biznismen Svetozar Janevski, koji je 2017. zakupio pogone BIP u stečaju, obećao da će srediti situaciju, to se nije dogodilo, kažu.

- Makedonac je obećao da će biti bolje kad je došao, a sad je samo otišao. Ništa se ne zna - kazao je.

Prostitucija prostitutka

Alo!/Masanori Jošida

 

Umesto da ispuni obećanje i oporavi fabriku on je iznenada napustio fabriku.

U februaru ove godine bilo je objavljeno da bi kompleks "Beogradske industrije piva" (BIP), koji se nalazi pored Mostarske petlje, trebalo bi da bude iseljen. Na toj lokaciji u planu je gradnja komercijalnih sadržaja.

Sve to je navedeno u Planu detaljne regulacije. Cilj izrade plana, kako se navodi u dokumentaciji, jeste formiranje novog gradskog centra uz stanicu "Prokop", stvaranje uslova za razvoj komercijalnih delatnosti, kao i transformacija stare Vajfertove pivare iz 1873. godine zarad industrijskog turizma.

kiša. pljusak, grad

Alo!