SRBI SE SVE VIŠE BAVE OVIM BIZNISOM Zaradite 200.000 mesečno, nemate gazdu, a posao laganica!

Ovakav vid posla cveta u našoj zemlji.

Stan Milića Vukašinović
Stan Milića Vukašinović, Foto: Alo! O. Konotar

Nekretnine u gradovima se lakše i izdaju i prodaju. Vlasnici kuća i stanova imaju još jedna dodatni i prilično profitabilan biznis: izdavanje stanova na dan.

Potrebno je samo da kvadrati budu skockani cakum-pakum, sve uz posteljinu i peškire i opremljenu čajnu kuhinju. Podrazumevaju se TV aparat plus kablovska i internet.

Ti novoponuđeni smeštajni kapaciteti su jeftiniji od hotela, pružaju gostima veći komoditet, plus što većina rentijera dopušta da se u apartman smesti i kućni ljubimac. To mnogim vlasnicima, posebno pasa, rešava mnoge probleme prilikom putovanja.

Stranci koji dođu poslom takođe se rado odlučuju za tu varijnatu jer, osim povoljnije cene, donosi i domaći komoditet. Protiv te nove prakse bune se vlasnici hostela i hotela jer im oduzimaju goste.

Novi biznis doneo je posao i perionicama veša kao i restoranima koji se bave keteringom.

Kako to izgleda kada se iznajmljuje stan u Novom Sadu, Zrenjaninu ili Rumi?

U Zrenjaninu je apartman pored Begeja za dve osobe 27 evra na noć. Rentijeri naglašavaju da se tu može besplatno smestiti kućni ljubimac. Za pola meseca izdavanja zaradi se 305 evra, ili još češće 610. Gazda kaže da mesta ima tek koncem novembra. Ruma je mesto gde se poslednjih godina zaustavilo dosta investitora. Oni cene apartmanski smeštaj. Za apartman u kojem se za jednu noć smeštaju tri osobe cena je 60 evra, za četiri 80. Za pola meseca izdavanja inkasira se između 900 i 1.200 evra.

U najvećem gradu u Vojvodini apartman za dve osobe je 60 evra za noć. Ukoliko stan dele tri ili četiri gosta, to je 85 evra, a za pet ili šest – 100. Gazdarica je objasnila da posao ide, te da mesta ima tek sredinom novembra.

Neka se samo najjeftiniji od tih apartmana izdaje pola meseca, to je 900 evra. Oni koji imaju bar dva, uspevaju da zarade duplo. Jeste da su tu struja, komunalije i režijski troškovi, ali oni ne prelze 100-200 evra mesečno. Da se stan izdaje podstanarima za 150-200 evra, zaradilo bi se mnogo manje.

U ceo biznis uključile su se perionice. Tako u Novom Sadu mašina od pet kilograma veša, gde stanu dva kompleta posteljine sa sve peškirima, staje 650 dinara. Dostava se, ko je želi, dodatno plaća 300 dinara. U perionici naglašavaju da posteljinu štirkaju i stvaljaju italijanski oplemenjivač. Onaj ko često koristi uslugu može dobiti popust do deset odsto pa i besplatnu dostavu.

U manjim gradovima, osim perionica, tu su i komšinice koje su nezaposlne ili, čak i kada rade, tako dopunjavaju kućni buyet. Peru, štirkaju i peglaju upola tržišne cene. Mnoge od njih spremne su i da pospreme apartman između boravka dva gosta. Sve bez fiskalnog računa.

900 evra zarada za najam za samo pola meseca

Taj biznis najviše smeta stalnim stanarima zgrada jer mnogi ne vole da im hodnicima šetaju nepoznati ljudi, koji se uz to stalno menjaju. Posebno ako su gosti bahati. Eto još jednog posla za upravnike zgrada. Većih problema do sada nije bilo.

Pratite nas na Instagramu i Facebook-u

PROČITAJTE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE!

Povezane vesti

 • Korisnik: Padre
  23/10/2018 - 05:55
  To se isplati u vecim gradivima i turistickim mestima, ne u manjim mestima gde popunjenost neretko ne prelazi 20% mesecno.
 • Korisnik: Vuki
  23/10/2018 - 02:34
  Treba imati stomak, za taj "biznis"..
 • Korisnik: romanov
  22/10/2018 - 23:26
  tacno je u krugu 2,izdaju preuredjene podrume,beogrdska,ulica naprimer garsonjera ,70 evra za dan,,,i noc,,,
 • Korisnik: Wienna
  22/10/2018 - 22:32
  Ko god veruje da se tako moze i toliko zaraditi,trk neka kupi stan i izdaje ga.Pa onda tek dolaze muke.Daleko je do dobre zarade ima tu posla preko glave a i sekiracije.
 • Korisnik: nedjo
  22/10/2018 - 19:54
  pa gde ja da zivim ako izdam kuću i napravim kupleraj?
  • Nidza @nedjo
   22/10/2018 - 22:42
   Pa ti u supu ako hoces da zaradis
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi