Novac, isplata, šalter
Tanjug/Filip Krainčanić
Novac, isplata, šalter

Tanjug/Filip Krainčanić

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

 

* Upućeno upozorenje svetu

* Cene će spstići nezamisliv nivo

* Situacija za sada nije kritična

 

Rat Saudijske Arabije i Irana doveo bi do "potpunog kraha svetske ekonomije", ocenio je princ Mohammad bin Salman.

On je to izjavio u televizijskom razgovoru u Sjedinjenim Državama pozivajući međunarodnu zajednicu da "odvrati" Teheran.

Najveća mrziteljka Srba pod specijalnom istragom, američki predsednik naredio da je pretresu po dubini!

Administracija američkog predsednika Donalda Trampa istražuje i-mejl poruke više desetina aktuelnih i bivših visokih zvaničnika Stejt departmenta koje su slali na privatni i-mejl nalog Hilari Klinton, u vreme kada je bila državna sekretarka SAD, saopštili su aktuelni i bivši zvaničnici Stejt departmenta.

- Ne bude li svet snažnom i odlučnom akcijom pokušao da odvrati Iran bićemo svedoci još gore eskalacije koja će zapretiti svetskim interesima - rekao je prestolonasljednik u emisiji "60 minuta" na mreži CBS, a preneo Index.hr.

- Snabdevanje naftom će se poremetiti i cene će skočiti do nezamislivog nivoa, što u životu nismo videli - rekao je.

Posledice će, upozorio je, osetiti čitav svet: "Ovo područje osigurava 30 odsto svetskog snabdevanja energentima, gotovo 20 odsto svetskog prometa robe i oko četiri odsto svetskog BDP-a. Zamislite da tih triju stvari nestane".

Mohamed bin Salman al Saud

AP/Alastair Grant

Mohamed bin Salman al Saud, Foto: AP/Alastair Grant

Ocenio je apsurdnim napad izveden 14. septembra na saudijska naftna postrojenja koji Rijad i Vašington pripisuju Iranu.

Kandidat za kog Srbija navija u nedostižnom vođstvu! Uskoro proglašenje ubedljive pobede

AUTOR: Tanjug/ Alo.rs/ B. P. DATUM I VREME: 29.09.2019. 17:46 U parlament se vraćaju Zeleni Sebastijan Kurc, Foto: Tanjug/AP Narodna partija Austrije (OVP) bivšeg premijera Sebastijana Kurca ostvarila je, prema rezultatima izlaznih anketa, ubedljivu pobedu na današnjim prevremenim parlamentarnim izborima u Austriji.

- To nije strateški cilj. Samo će ludak napasti pet odsto svetskog snabdevanja. Jedini strateški cilj je da pokažu da su glupi, što su i učinili - rekao je princ.

Cena nafte u padu

Cene nafte na svetskim tržištima prošle nedelje pale su za više od 3.5 odsto, što je najveći nedeljni pad od avgusta, a to je posledica usporavanja rasta najvećih svetskih privreda i brze obnove proizvodnje u saudijskoj naftnoj kompaniji Aramko.

Umešani su Tramp, Putin i saudijski princ!

AUTOR: Alo.rs/M.Č. DATUM I VREME: 29.09.2019. 09:21 - 29.09.2019. 09:32 Bela kuća uvela je ozbiljne restrikcije na distribuciju transkripta razgovora predsednika Donalda Trampa sa stranim liderima, među kojima su i ruski predsednik Vladimir Putin i saudijski princ Mohamed bin Salman, rekao je neimenovani bivši zvaničnik Bele kuće.

Na londonskom tržištu cena barela prošle nedelje pala je za 3.7 odsto, na 61.90 dolara, dok je na američkom tržištu barel pojevtinio 3.6 odsto, na 55.90 dolara.

Najveći nedeljni pad cena od avgusta posledica je neočekivano brze obnove proizvodnje u Saudijskoj Arabiji nakon napada dronovima na dva postrojenja 14. septembra, prenosi Index.hr.

Nakon napada je proizvodnja pala za više od 5 miliona barela dnevno ili 5 odsto ukupne proizvodnje u svetu, ali su krajem prošle nedelje izvori upoznati s poslovanjem kompanije Saudi Aramko izjavili su da su kapaciteti obnovljeni na 11.3 miliona barela dnevno.

To je smanjilo strahovanja ulagača od pada ponude na tržištima, navodi Index.hr.

Pročitajte i:

 

BONUS VIDEO: Ana Brnabić o upadu u Rektorat