Aleksandar Vučić
Tanjug/Dimitrije Goll
Aleksandar Vučić

Tanjug/Dimitrije Goll

Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

* Predsednik Srbije najavio novu investiciju u Železaru Smederevo

* Vrednost investicije 80 miliona dolara

* Bolji život za Smederevo

Vučić je, na današnjoj konferenciji za štampu, gde je govorio o ostavci Ramuša Hardinaja, kazao da naš narod nema razloga za radost jer Srbiju čekaju novi izazovi.

U tom obraćanju jedva primetno provukao je i da Smederevo dobija novu investiciju! Kako je rekao, nova investicija je zalog za budućnost Smedereva, Podunavskog kraja i za čitavu Srbiju.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je novu investiciju od 80 miliona dolara, iduće nedelje, u Železaru u Smederevu.

- Ova vest od naših kineskih prijatelja je divna. Mislim da ćemo tim povodom u utorak ili sredu boravrti u Železari - ukazao je on najvaljujući da će biti još nekih dobrih investicionih vesti u narednom periodu.

Kompanija HBIS najavila je juče da će 24.jula biti održana svečana ceremonija polaganja kamena temeljca za novu liniju Aglomeracije u smederevskoj železari.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Kako se navodi u saopštenju HBIS-a, ova investicija predstavlja najznačajniji projekat i ekološko postrojenje koje će, navodi se, doneti značajna poboljšanja u pogledu efikasnosti, produktivnosti i uticaja na životnu sredinu.

HBIS Grupa Srbija je 2016. godine kupila "Železaru Smederevo" za 46 miliona evra, a trenutno je ova čeličana prva na listi preduzeća izvoznika iz Srbije.