Škola, đaci,
Alo!/Masanori Jošida
Škola, đaci,

Alo!/Masanori Jošida

Škola, đaci, , Foto: Alo!/Masanori Jošida

 

* Novi propisi administracije predsednika SAD Donalda Trampa ostaviće gotovo milion dece bez sigurnog besplatnog ručka

* Prema proceni Ministarstva poljoprivrede, 982,999 dece više se neće automatski kvalifikovati za besplatan obrok u školi

* I to sve zbog promena koje donosi Dopunski program pomoći za hranu (SNAP)

Dopunski program pomoći za hranu je pokret kroz koji građani SAD sa niskim primanjima dobijaju pomoć u nabavci namirnica.

Oko 55 odsto od ukupnog broja dece će ubuduće morati da plaća školski ručak, a 45 odsto će i dalje imati besplatan obrok, ali će njihovi roditelji ili staratelji morati da prolaze kroz postupak prijavljivanja da bi dobili nešto što se ranije podrazumevalo. I pored prijave, nema garancije da će besplatan obrok i dobiti.

Pročitajte još:

Administracija Donalda Trampa tvrdi da će promene u propisima "popuniti" rupe u zakonu koje omogućavaju besplatan obrok deci čiji roditelji ne žive u pravom siromaštvu.

Škola u Los Anđelesu

Facebook/Printscreen

 Foto: Facebook/Printscreen

Siromašnima u Americi se smatraju četvoročlane porodice čiji prihodi ne premašuju 25,000 američkih dolara. Iz Ministarstva poljoprivrede kažu da su se neke porodice prijavljivale za program uprkos tome što su zarađivali oko 50,000 dolara.

Škola, đaci

Alo!/ Dejan Briza

Foto: Alo!/ Dejan Briza

Planiraju da uvedu i novo pravilo kojim ni porodice koje žive na pragu siromaštva ne mogu da se kvalifikuju za ovaj program ako ne dokažu da poseduju manje od 2,250 dolara u imovini.

Liza Dejvis iz organizacije "Nijedno gladno dete" je u izjavi za "Njujork Tajms" naglasila da bi proces prijave, kroz koji bi deca morala da prođu, predstavljao prepreku na putu ka besplatnom obroku za veliki broj dece.

Prijave na konkurs do 15. novembra! Građani Srbije, pripremite dokumenta i iskoristite svoje pravo!

AUTOR: Tanjug/D.S. DATUM I VREME: 15.10.2019. 08:56 - 15.10.2019. 09:30 Moguće je aplicirati samo sa jednom prijavom Setnja, Foto: Alo!/Dejan Briza Pokrajinski Zavod za ravnopravnost polova raspisao je konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom. MENADŽERKA NINA OBJAVILA CIFRE! Crnogorci na ovome zarađuju milione!

- Roditelji ovo možda ne razumeju. Papiri za prijavu možda nikada ne stignu do kuće ili škole. Veliki broj porodica će možda biti zaboravljeno - rekla je Dejvis i dodala da garancija da će deca ponovo dobiti pravo na besplatan obrok ne postoji.

BONUS VIDEO: Protest ispred Galerije Progres povodom promocije knjige Gorana Vesića

 

Komentari (1)

Marija

17.10.2019 21:01

Nista se nece promeniti Srbija je i danas nekom majka nekom maceha tko ce biti i sa decom