Novac, isplata, šalter
Tanjug/Filip Krainčanić
Novac, isplata, šalter

Tanjug/Filip Krainčanić

Novac, isplata, šalter, Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević najavio je danas da će u ponedeljak biti isplaćen dečiji i roditeljski dodatak i naveo da se razmatra mogućnost da se socijalna pomoć korisnicima starijim od 65 godina isplaćuje na kućnu adresu.

- U ponedeljak će biti isplaćen dečiji i roditeljski dodatak i tako će biti svakog sledećeg meseca, obezbeđena su finansijska sredstva za sve naknade koje isplaćuje Ministarstvo - rekao je Ðorđević za TV Prva.

On je kazao da se razmatra mogućnost isplate novčane socijalne pomoći korisnicima starijima od 65 na kućnu adresu i da će u ponedeljak o tome razgovarati sa predstavnicima „Pošte Srbije'''' kako bi se izbegle situacije kao u Kikindi, žarištu koronavirusa u Srbiji, gde je u petak veliki broj građana stajao u redu ispred pošte da bi podigli socijalnu pomoć.

- Verovatno su se uplašili da će pošta biti zatvorena ili da neće biti prevoza... Ali,od ponedeljka ćemo razmotriti drugačiji način isplate -naglasio je Ðorđević.

Dodao je da će svim korisnicima automatski biti produženi zahtevi za produženje socijalne pomoći dok traje vanredno stanje, budući da šalterske službe ne rade

Upitan o situaciji u gerontološkim centrima, ministar je kazao da je ''''stanje normalno'''', da nema zaraženih koronavirusom i da je u petak isporučeno 65.000 maski za korisnike centara u celoj Srbiji.

- Danas očekujemo isporuku sredstava za dezinfekciju podova i prostorija, a od ponedlja će biti još češće isporuke - naveo je Ðorđević.

Komentari (1)

zex.72

24.03.2020 10:53

Stalno se spominje tih 4000 din za penzionere koji primaju u proseku oko 15000 din a niko ne spominje korisnike Novčane Socijalne Pomoći kojima je to jedini izvor prihoda u ovoj situaciji..Pitam gospodu na vlasti kako misle da se može preživeti mesec sa 8400 din ??? Kamo pomoć za takve slučajeve ??? Žalosno...