TEKTONSKI UDAR EVROPOLA! Nemačka policija upala u kuću na granici sa Danskom, aktivirana grupa u Ukrajini pa u Moldaviji - srušen ceo sistem!

Dark market, najveće ilegalno tržište na dark vebu, srušeno je u međunarodnoj operaciji Evropola, u kojoj su bile uključene Nemačka, Australija, Danska, Moldavija, Ukrajina i Velika Britanija, kao i SAD.

Europol
Evropol, Foto: EPA

U saopštenju Evropola se navodi da je rušenje dark marketa urađeno uz pomoć njihovih specijalnih operativnih analiza i koorinacije sa navedenim državama.

Dark market je imao 500.000 korisnika, više od 2.400 prodavaca i oko 320.000 transakcija, a odrađeno je 4.650 bitkoin i 12.800 monero transfera (monero - digitalna kripto valuta).

Da li ste čuli za dark market tržište?

Prema trenutnoj vrednosti, ova suma iznosi više od 140 miliona evra, dodaje Evropol.

Europol
Evropol, Foto: EPA

Dobavljači na dark marketu su uglavnom trgovali raznim vrstama droge, lažnim novcem, lažnim ili falsifikovanim kreditnim karticama, neobelezenim SIM karticama i malverom (softver napravljen u maliciozne svrhe).

Europol
Evropol, Foto: EPA

Nemačka policija je vodila istragu u gradu Oldenburgu, gde je uhapsila Australijanca koji je bio navodni operater Dark marketa, u blizini granice sa Danskom, a zaplenjeno je i više od 20 servera u Moldaviji i Ukrajini.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi