Siniša Mali u Skupštini Srbije
Tanjug/T. VALIČ
Siniša Mali u Skupštini Srbije

Tanjug/T. VALIČ

Siniša Mali u Skupštini Srbije , Foto: Tanjug/T. VALIČ

"Za 18 milijardi dinara više smo naplatili PDV-a prošle godine u odnosu na 2019. godinu, u uslovima kada smo imali koronu, potpuno ili delimično zatvaranje i sve ostale poteškoće sa kojima smo se suočavali", rekao je Mali u Narodnoj skupštini.

Naveo je da je naplata poreza na dodatu vrednost direktni indikator koliko je zdrava ekonomija u smislu prometa, održanja stabilnosti ekonomskih aktivnosti.

"To ne bismo imali da nije bilo pomoći države koja je data i građanima i privredi i zato je besmisleno da bilo ko dovodi u pitanje opravdanost prvog, drugog i trećeg paketa pomoći na način na koji to radimo", rekao je Mali.

Istakao je da je Srbija od velikog broja zemalja u Evropi trenutno u svemu bolja - zdravlju naših javnih finansija, BDP-u koji raste, očuvanju radnih mesta, proizvodnih kapaciteta...

"To su činjenice koje ne možete tek tako da zanemarite i zato sa puno optimizma i sigurnosti idemo i u treći paket pomoći privredi i građanima sa ovim rebalansom i u nikada veće investicije jer će one pogurati naš BDP i ne samo kvalitet života građana Srbije, nego i razvoj naše ekonomije", dodao je Mali.