Vrnjačka banja
Tanjug/Rade Prelić
Vrnjačka banja

Tanjug/Rade Prelić

Vrnjačka banja, Foto: Tanjug/Rade Prelić

Broj turista koji su posetili Srbiju u junu povećan je za 9,1 odsto u odnosu na isti mesec prošle godine, saopštio je Republički zavod za statitiku. Ukupan broj noćenja turista, kako se navodi, veći je za sedam procenata.

U junu ove godine godine, u odnosu na jun 2018. godine, broj noćenja domaćih turista takođe je u porastu, za četiri procenta dok je broj noćenja stranih turista uvećan za 12,1 odsto. U Srbiji je za šest meseci zabeleženo 1.651.280 turista, od čega 358.529 u junu mesecu.

Pročitajte još:

Statistika beleži da je u prvoj polovini godine broj domaćih turista iznosio 896.447 dok su 754.833 činili strani gosti. Kada je reč o broju noćenja, domaći gosti ostvarili su ukupno u prvoj polovini godine 4.539.009 noćenja, dok su stranci ostvarili 1.690.535 noćenja, saopštio je RZS.

Vrnjačka banja

Dejan Briza/Alo!

Vrnjačka banja, Foto: Dejan Briza/Alo!

U junu je 184.145 stranaca posetilo našu zemlju i to najviše iz Austrije, Belgije, Belorusije, Bosne i Hercegovine, Bugarske i Grčke... Tradicionalno, Beograd, Novi Sad i banjska mesta u našoj zemlji bila su stecište najvećeg broja gostiju kako iz zemlje tako i inostranstva.

Strani turisti smatraju kako u Srbiji postoje nepregledne prirodne lepote, koje nisu dovoljno istražene i komercijalizovane i zato im predstavljaju izazov.

BONUS VIDEO: Beograđani otkrili šta rade na plus 40: Muke tek predstoje!