Pčele
Youtube/Printscreen
Pčele

Youtube/Printscreen

Pčele, Foto: Youtube/Printscreen

Predsednik Skupštine Jagodine Dragan Marković Palma rekao je da je Ministarstvo poljoprivrede najavilo pomoć pčelarima jer su pretrpeli velike gubitke. To je izjavio otvarajući 4. Međunarodni sajam pčelarstva.

Dragan Marković Palma

Printscreen

Dragan Marković Palma, Foto: Printscreen

- Želim da informišem pčelare da sam malopre razgovarao sa ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem i rekao mu da su pčelari imali velike gubitke ove godine i da poslednje tri godine nisu imali neku zaradu i zbog uginuća pčela, i ministar je obećao da će pomoći pčelarima - kazao je Marković.

Pročitajte još:

On je zahvalio ministru i istakao da je pčelarski posao težak i da pčelari od marta do oktobra svakog drugog dana imaju posla oko košnica.

Marković je kazao i da će u sastavu delegacije koja će od 26. do 31. avgusta boraviti u Paraliji biti i veliki broj pčelara i poželeo pčelarima berićetnu sledeću godinu, te da sve lokalne samouprave na čelu sa državom treba da pomognu pčelare, kako bi mogli da prozivode med i da mogu od svog rada da žive, navodi se u saopštenju.

Pčela Cveće Oprašivanje

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Predsednik Saveza pčelarskih organizacija Srbije Rodoljub Živadinović je rekao da će za 15 do 20 dana u Rači biti građevinski završen pogon za prikupljanje i plasman meda i da će od naredne pčelarske sezone taj pogon početi sa plasmanom meda bez posrednika.

- Država Srbija godišnje ulaže u pčelarsku proizvodnju sedam miliona evra kroz razne vidove subvencija - rekao je Živadinović.

BONUS VIDEO: Neverovatno parkiranje u centru Beograda!

 

Komentari (1)

Istrebljivac dezinsekcija

26.08.2019 11:23

Svi znamo sta pcele znace za nas eko sistem potrebno je pcelarima donirati rojeve pcela kako bi se popravio broj pcela.