vino amante, rubin
Alo.rs
vino amante, rubin

Alo.rs

vino amante, rubin, Foto: Alo.rs

 

Nije trebalo mnogo stručnom žiriju i vrhunskim poznavaocima pića da donesu odluku o priznanju vrhunskog kvaliteta, kad su u pitanju brendovi srpskog „Rubina“. 

Vino Amante Carmen, dobijeno pažljivom kupažom stare srpske autohtone sorte Prokupac i francuskih sorti Marselan i Merlot odnegovanih na našem teroaru, posle srebrne medalje na

“Concours mondial de Bruxelles”, okitilo se i bronzom na “Decanteru”.

Ovo jedinstveno vino koje karakteriše intenzivna rubin crvena boja, još jedan je dokaz da Rubin ima viziju i ide putem uspeha, ka novim priznanjima.

„Vino Amante Carmen na ukusu je meko i elegantno, sa izraženim taninima, dobro uklopljenim u njegovu uravnoteženu strukturu i skladnom dugotrajnom završnicom, sa jasnim tonovima sazrevanja u barik buradima izrađenim od srpskog hrasta u Rubinovoj pinterskoj radionici” – kaže Marko Malićanin, director službe razvoja vinarije Rubin.

Ovo vino se služi uz masne, kremaste, polutvrde i tvrde zrele sireve i pikantna predjela. Dobro se slaže sa pečenim živinskim mesom, pilećom džigericom sa slaninom i crvenim mesom na žaru, kao i specijalitetima od jaretine i jagnjetine. Izuzetno prija uz sve vrste bifteka ili divljači.