DRŽAVA PRODAJE NEKRETNINU U CENTRU BEOGRADA Stan na sedmom spratu zgrade ispod Kalemegdana čeka novog vlasnika! Cena neverovatna

Kvadrat košta 681 evro

Kalemegdan
Kalemegdan, Foto: Alo / Nenad Vujanović

Prvog dana jula država je oglasila prodaju imovine u Bečićima i u Beogradu koja je u vlasništvu banaka u stečaju - Jugobanke i Beobanke.

Mnoge je iznenadila činjenica da imovina na tako atraktivnim lokacijama nije prodata ni posle skoro 20 godina od gašenja njenih vlasnika, a još je više građana iznenađeno traženom cenom.

Na prodaju je ponuđeno pet apartmana Jugobanke u Bečićima ukupne površine 115 kvadrata. Kako se navodi u oglasu, reč je o garsonjerama u zgradi u prizemlju koje su u katastru upisane kao stambeni prostor.

Ukupna cena je 206.000 evra, odnosno 41.000 evra po svakom apartmanu ili 1.791 evro po kvadratu. Minimalna cena koju potencijalni kupci mogu ponuditi je 120.000 evra.

Agencija za osiguranje depozita oglasila je istovremeno i prodaju garaže u srcu Beograda, nadomak Kalemegdana, a koja je procenjena na minimalno 36.000 evra i koja je takođe u vlasništvu Jugobanke u stečaju. Garaža je u okviru zgrade i ima 45,5 kvadrata.

Od imovine Beobanke država je na prodaju ponudila stan u Beogradu, takođe u centru grada u ulici Cara Dušana. Njegova procenjena vrednost je minimalno 15.000 evra. Stan ima 22 kvadrata i nalazi se na sedmom spratu stambeno-poslovne zgrade. Praktično kvadrat po ovoj ceni staje 681 evro.

Kako se navodi u oglasu, imovina se prodaje u viđenom pravnom i faktičkom stanju bez prava na naknadnu reklamaciju kupca. Otkup tenderske dokumentacije moguć je do 12. jula ove godine, a cena otkupa je 130 evra za imovinu Jugobanke, odnosno 100 evra za imovinu Beobanke.

Zahtev za dostavljanje tenderske dokumentacije za fizička lica treba da sadrži ime i prezime, adresu, jedinstveni matični broj građana ili broj pasoša (za strano lice), te adresu na koju se dostavlja dokumentacija, broj telefona za kontakt, "e-mail", šifru tenderske prodaje Т-13/19, redni broj imovinske celine iz oglasa za koju je izvršena uplata za tendersku dokumentaciju i fotokopiju (očitane podatke) lične karte ili pasoša (za strano lice).

Kod pravnih lica, osim osnovnih podataka o firmi i kontakt osobe potrebna je i šifra tenderske prodaje Т-13/19 kao i redni broj imovinske celine iz oglasa za koju je izvršena uplata za tendersku dokumentaciju.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi