Srbin koji živi u tuđini trideset godina, ulaže nekoliko miliona evra za izgradnju sportskog kompleksa u Šumadiji (FOTO)

Da naši ljudi nikad ne zaboravljaju rodnu zemlju i korene, najbolji je dokaz potez Miljana Gavrilovića iz sela Saranovo kod Rače koji je 1990. godine otišao u Kanadu, tamo ostvario svoj san i osnovao uspešnu privatnu kompaniju . Ovaj Šumadinac sada je uložio svoj kapital u rodni kraj i zahvaljajući njegovim sredstvima u selu se gradi sportski teren vredan nekoliko miliona evra.

Izgradnja sportskog centra u Šumadiji
Izgradnja sportskog centra u Šumadiji, Foto: Rina

 „Uvek sam težio da se odužim mom Saranovu i kraju odakle sam krenuo u svet, odatle sam poneo domaćinsko vaspitanje i osnovne ljudske vrednosti. Iako nisam fizički bio ovde, podržavao sam seoski fudbalski klub jer sam kao mlad igrao tu i najbolje znam kakvi su uslovi bili. U to vreme znali smo da idemo u goste sa sedam igrača u jednom autu, koje je vozio naš nastavnik. Znam da danas imaju autobus, ali zaslužili su i jedan novi sportski teren“, izjavio je za RINU Miljan Gavrilović.

Izgradnja sportskog centra u Šumadiji
Izgradnja sportskog centra u Šumadiji, Foto: Rina

 Sportski teren prostiraće se na površini od pet hektara, a u sklopu kompleksa nalaziće se market sa sportskim barom, teren za mali fudbal, kamp sa 40 ležaja, bazen i stadion.

„Na ovom projektu radiće vrhunski arhitekta tako da uopšte ne sumnjam da će biti fantastično, očekujem da će do 2023. godine ovaj teren biti završen“, rekao je Gavrilović.

Izgradnja sportskog centra u Šumadiji
Izgradnja sportskog centra u Šumadiji, Foto: Rina

Da je ova investicija izuzetno značajna za selo potvrdio je i predsednik Mesne zajednice Nemanja Todorović, koji je povodom početka radova rekao:

„Ja kao i kompletan savet MZ Saranovo radujemo se svakom napredku u selu bilo da se radi o državnom, opštinskom ili privatnom ulaganju“.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi