Beograd, Knez Mihailova, šetnja, vremenska prognoza, leto
Masanori Jošida/Alo!
Beograd, šetnja, građani

Tanjug

Beograd, šetnja, građani, Foto: Tanjug

Jesen u Srbiji neće biti berićetna za pevače i ugostitelje koje ne poštuju zakon, jer kreću pojačane kontrole poštovanja Posebnog kolektivnog ugovora za radno angažovanje estradnih umetnika i izvođača u ugostiteljstvu. Oni koji budu uhvaćeni u prekršaju suočavaju se s potencijalnom kaznom do dva miliona dinara!

Infekcija se strahovitom brzinom širi! Građani se javljaju hitnim službama! Ne znaju šta se dešava!

AUTOR: Blic/D.S. DATUM I VREME: 14.10.2019. 07:36 Budite na oprezu! Bolnica, Foto: Alo!/Vladimir Marković U toku je doba godine kada na skoro svakom koraku srećemo osobe koje kijaju i kašlju, te samim tim rizikujemo da se prehladimo. Nagle promene temperature, manjak sna i nepravilna ishrana, uz kontakt sa bolesnim osobama, vrlo lako mogu da izazovu pad imuniteta i prehlade.

Naime, estradne zvezde koje nastupaju na koncertima, u kafanama i klubovima, a na to ne plaćaju nikakav ili minimalan porez, ponovo će biti predmet intenzivne kontrole poreskih organa i inspektora rada, koji proveravaju da li izvođači i ugostitelji kod kojih nastupaju imaju potpisane ugovore o izvođačkom delu, saznaje Kurir.

Tako će u sledećem periodu inspektori u koordinaciji sa sindikalnim kontrolorima pojačati kontrole, a ukoliko neko ne bude imao zaključen ugovor ili izvođači ne budu imali legalne isprave - uverenja ili potvrde, platiće kazne koje se kreću i do dva miliona dinara, a po Zakonu o porezu na dohodak građana predviđeno je i zatvaranje objekata.

Pročitajte još:

Sve ovo utvrđeno je na seminaru koji je održan krajem septembra u Vrnjačkoj Banji u organizaciji Inspektorata rada Srbije i Samostalnog sindikata estradnih umetnika i izvođača Srbije, čiji su glavni govornici bili direktor Inspektorata Stevan Đurović i predsednik Sindikata Dragiša Golubović.

Oni su utvrdili da je dosadašnjom primenom povećan broj zaključenih ugovora za oko 30 odsto, pa samim tim i priliv u budžet, ali i dali uputstva ovlašćenim licima za dalje delovanje na terenu.

BONUS VIDEO: VUČIĆ ZA ALO RS! Odlazim sa čela stranke!

 

Komentari (1)

Zz

14.10.2019 08:44

KAKO DA NE? Oni CE PLATITI NEKI POREZ!? HAHA,TO MI SAMO OBICNI SMRTNICI, SIROTINJA NEKA CRKAVA,A ONI ESTRADA NEKA SE BOGATI!!! FUJ