Aleksandar Vučić
Tanjug/ Zoran Žestić
Aleksandar Vučić

Tanjug/ Zoran Žestić

Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/ Zoran Žestić

Drugog dana kampanje "Budućnost Srbije" predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas fabriku nameštaja za ugostiteljske objekte "GN Komerc Inženjering" u Vladičinom Hanu, a ispred preduzeća sačekali su ga okupljeni građani.

Pročitajte još:

Meštani ove opštine zahvalili su predsedniku Srbije na svemu što je učinio za Vladičin Han, a nekolicina njih obratila se predsedniku sa molbom da im reši problem nezaposlenosti.

Snežana Vuković, koja ima 60 godina, požalila se Vučiću da nema posao već 20 godina i da njena porodica živi od 20.000 dinara, a da za komunalne usluge državi duguje oko 1.000 evra. Rekla je da je njen sin nezaposlen i pitala predsednika kako da reši taj problem.

Vučić je rekao da razume njen problem, jer je i njegova majka u 56. godini ostala bez posla, a da poslodavci danas traže mlađu radnu snagu.

- Planiramo da otvorimo nove fabrike u Vladičinom Hanu i misilm da će tako i vaš problem biti rešen. Biće posla za građane Vladičinog Hana. Nadam se da ćemo te probleme rešavati ubrzano, jer kad postoji i druga plata u porodici, pa makar ona bila i niska, mnogo je lakše - rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić

Tanjug/ Zoran Žestić

Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/ Zoran Žestić

On je poručio meštanima da će ponovo posetiti Vladičin Han za tri, četiri meseca.

Predsednik je u razgovoru sa predsednikom opštine Vladičin Han Goran Mladenović pitao koliko je nezaposlenih u tom mestu, a on ga je obavestio da je trenutno njih 2.150 bez posla, a da ih je ranije bilo 3.600.

Građani su se predsedniku uglavnom obraćali sa molbom da pokuša da zaposli članove njihovih porodica.

Preporučujemo još:

Vučić je obišao pogone fabrike koja posluje od 2004.godine i godišnje proizvede oko 35.000 stolova i stolica za restorane, hotele i druge ugostiteljske objekte.

Trpezarijski nameštaj tog preduzeća, koje ima 50 zaposlenih, izvozi se u Grčku, Bugarsku i zemlje bivše Jugoslavije.

Vučić je fabriku obišao sa direktorom tog preduzeća Goranom Aleksićem, direktorom Puiteva Srbije Zoranom Drobnjakom, generalnim sekretarom Predsedništva Nikolom Selakovićem i direktorom Kancelarije za javna ulaganja Markom Blagojevićem.