Privredna komora Srbije
pks.rs

 

Privredna komora Srbije

pks.rs

Privredna komora Srbije, Foto: pks.rs

 

* Kompanije, kako iz Srbije, tako i čitavog regiona Zapadnog Balkana, imaće punu podršku slobodnih zona za pokretanje i razvoj poslovanja.

* Delegacija Saveta slobodnih zona Dubaija spremna je da poseti Srbiju i direktno predstavi mogućnosti i prednosti poslovanja

* Ekonomije Zapadnog Balkana, a samim tim i Srbije, mogu snažno da rastu samo ako postiji dvosmerna privredna saradnja sa globalnim liderima poput Dubaija i Ujedinjenih Arapskih Emirata

Dogovorene su mogućnosti za dalje jačanje bilateralnih odnosa i postavljena osnova za uspostavljanje strateške saradnje i efikasnije pozicioniranje kompanija iz Srbije u slobodnim zonama u Dubaiju.

Pročitajte još:

Kako je istaknuto na sastanku, saradnja između Privredne komore Srbije, Komorskog investicionog foruma Zapadnog Balkana i Saveta slobodnih zona Dubaija biće formalizovana usaglašavanjem i potpisivanjem Memoranduma o razumevanju. Kompanije, kako iz Srbije, tako i čitavog regiona Zapadnog Balkana, imaće punu podršku slobodnih zona za pokretanje i razvoj poslovanja, a delegacija Saveta slobodnih zona Dubaija spremna je da poseti Srbiju i direktno predstavi mogućnosti i prednosti poslovanja u jednom od vodećih globalnih trgovinskih centara, Dubaiju.

Privredna komora Srbije

pks.rs

Privredna komora Srbije, Foto: pks.rs

Marko Selaković, rukovodilac Kancelarije PKS u Dubaiju, naglasio je da je ova prezentacija prvi korak na uspostavljanju sistema podrške kompanijama sa Zapadnog Balkana da pokrenu svoj biznis u Dubaiju.

- Pozitivna atmosfera i potpuna otvorenost za saradnju uveravaju da su naše kompanije više nego dobrodošle u slobodnim zonama Dubaija. Računamo na apsolutnu podršku Saveta slobodnih zona Dubaija i verujemo da ćemo kroz zajednički rad postići mnogo - rekao je Selaković.

Privredna komora Srbije

pks.rs

Privredna komora Srbije, Foto: pks.rs

Ekonomije Zapadnog Balkana, a samim tim i Srbije, mogu snažno da rastu samo ako postiji dvosmerna privredna saradnja sa globalnim liderima poput Dubaija i Ujedinjenih Arapskih Emirata, dodao je on.

Stiže novčana pomoć države

AUTOR: Alo/Tanjug/V.M. DATUM I VREME: 25.08.2019. 11:15 Radosne vesti. Pčele, Foto: Youtube/Printscreen Predsednik Skupštine Jagodine Dragan Marković Palma rekao je da je Ministarstvo poljoprivrede najavilo pomoć pčelarima jer su pretrpeli velike gubitke. To je izjavio otvarajući 4. Međunarodni sajam pčelarstva. NA VAŠ RAČUN LEŽE 30.000 DINARA! Građani Srbije, obračuni su izvršeni!

- Verujem da ćemo nakon potpisivanja Memoranduma o razumevanju, uz maksimalnu podršku predsednika PKS Marka Čadeža, uspeti da otvorenost naših partnera i dobar status koji smo zaslužili pretvorimo u brojne uspešne primere firmi koje su razvile svoj biznis iz Dubaija. Šansu da se poslovanje razvija iz globalnog logističkog i poslovnog centra definitivno treba iskoristiti - naglasio je Selaković.

Privredna komora Srbije

pks.rs

Privredna komora Srbije, Foto: pks.rs

Delegaciju Saveta slobodnih zona Dubaija činili su Dr Džuma Al Matruši, pomoćnik Generalnog sekretara Saveta slobodnih zona Dubaija i članovi Strateškog komiteta Ahmad Hamza, izvršni direktor DMCC, Tahnun Saif, direktor Mohammed Bin Rashid Aerospace Hub - Dubai South, Halid Al Zaruni, stariji potpredsednik i registrar DIFC, Buti Al Mheiri, stariji rukovodilac Mejdan grupe, Husam Abdala, stariji savetnik za organizacioni razvoj Dubai Airport slobodne zone i Sara Taher, Dubai HealthCare City.

Plata najmanje 2.000 evra, do prijave nikad brže, ali imate još malo vremena!

AUTOR: Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 26.08.2019. 12:18 Važne vesti!

Osim potpisivanja Memoranduma o razumevanju sa Savetom slobodnih zona Dubaija, očekuje se i potpisivanje istog dokumenta sa Khalifa Industrial Zone Abu Dhabi, najvećom slobodnom zonom u Abu Dabiju - glavnom gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata.

 

BONUS VIDEO: Goran Vesić predlaže novi zakon za trotinete