SJAJNA VEST ZA POTROŠAČE - RUSKI MARKETI STIŽU U SRBIJU: Cene niže za preko 20 odsto, a otvara se čak 100 prodavnica
alo.rs
Market Mere
Market Mere, Foto: EPA

- Građani će već u januaru moći da kupuju u njihovim prodavnicima. MERE planira da do sredine januara otvori objekte u Batajnici, Kruševcu i Subotici, tokom februaru u Kraljevu i Vršcu, a do kraja aprila i početka maja planirano je otvaranje ukupno 15 prodavnica u Srbiji - rekla je Matić.

Činjenica da u Srbiju dolazi jedna od najvećih diskontnih lanaca u Rusiji MERE, ističe, samo je još jedna potvrda da je ovdašnje tržište maloprodaje jedno od najperspektivnijih u regionu.

To znači, kako kaže, veću konkurenciju na tržištu maloprodaje, ali i modernizaciju trgovinske mreže.

Ono što je za sve potrošače u Srbiji još važnije jeste da "Mere" najavljuje za čak 20 odsto niže cene nego u svim ostalim trgovinskim lancima koji posluju u zemlji.

MERE
MERE, Foto: Tanjug

Prema rečima ministarke trgovine Tatjane Matić, ministarstvu je potvrđeno da ovaj trgovinski lanac najkasnije do sredine januara otvara prodajne objekte u Batajnici, Kruševcu i Subotici. Zatim tokom februara sledi otvaranje objekata u Kraljevu i Vršcu, a krajem aprila i početkom maja planirano je da u Srbiji počne da radi ukupno 15 pomenutih prodavnica.

- Činjenica da u Srbiju dolazi jedan od najvećih diskontnih lanaca u Rusiji samo je još jedna potvrda da je naše tržište maloprodaje među perspektivnijim u regionu. Dolazak još jednog velikog trgovca povećaće konkurenciju na tržištu maloprodaje i uticati na modernizaciju trgovinske mreže - istakla je Matićeva.

Sredinom avgusta ove godine najavljeno je da će ova ruska kompanija na našem tržištu otvoriti najmanje 100 marketa prosečne površine od 1.000 kvadrata. Takođe, planiraju da rade direktno s proizvođačima, sa strogom kontrolom kvaliteta i niskom trgovačkom maržom.

Stručnjaci ističu da će za naše tržište biti pravo osveženje to što će se pojaviti neko ko će ponuditi značajno niže cene, jer to znači i da će konkurencija morati da pojeftinjuje svoje proizvode.

Pročitajte još:

Komentari (2)

vuk

13.01.2021 13:36

Bravo, bravo i bravo, zajedničkim snagama da isteramo ekstraprofitere sa zapada, naročito hrvatske firme, da ih zaključamo za sva vremena!!!

sara

13.01.2021 15:27

Moglo bi neki da se otvori u centru Beograda, svi trgovinski lanci su po periferiji Beograda!!!!.