Siniša Mali
Dejan Briza
Siniša Mali

Dejan Briza

Siniša Mali, Foto: Dejan Briza

Gostujući na televiziji Prva, Mali je rekao da takva ulaganja doprinose većem BDP, što za naše građane znači veći životni standard.

„Veoma sam impresioniran završenim auto-putem. Sinoć kasno sam se vratio iz Grdelice, to što je urađeno je zaista veličanstveno. Uradili smo neverovatnu stvar, posle 48 godina uspeli smo da završimo Koridor 10, da kroz Grdeličku klisuru prođe auto-put. Ponosni smo, to je veliki poduhvat naše građevinske industrije i veliki uspeh“, rekao je Mali.

Ministar je objasnio da je Koridor 10 izuzetno važan, da predstavlja početak jedne lepe budućnosti, jer je to osnov za još veće investicije.

SAN SNOVA! Dobićete milion dinara i platu za 3 meseca ako date otkaz, ali postoji jedna ZAČKOLJICA! Uslov koji nije teško ispuniti!

„Uloženo je dosta novca za izgradnju, a sredstva smo obezbedili delom i iz povoljnih kredita. Ove godine u budžetu je predviđeno 220 milijardi dinara za kapitalne investicije, a sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) razgovaramo kako da još više povećamo ulaganja, jer se to vraća duplo u naš BDP“, naveo je ministar Mali.

Mali se osvrnuo i na učešće srpske građevinske industrije u izgradnji auto-puteva i drugih kapitalnih investicija u Srbiji.

SLOVENIJA BUKVALNO MOLI ZA RADNIKE! Širom otvaraju vrata za strance, traže se ljudi svih struka!

„Zapošljava se srpska građevinska industrija. Naši građevinari su završili Koridor 10. Takođe, naši radnici rade i u Beogradu na vodi. Upravo kroz angažovanje građevinske industrije, radi celokupna industrija i to doprinosi rastu BDP-a. I kineske kompanije takođe angažuju kao podizvođače srpske firme“, rekao je Mali.

On je podsetio da je privredni rast prošle godine bio 4,3 odsto, što je jedna od najvećih
stopa rasta u Evropi.

„Kada pogledate šta doprinosi rastu BDP-a, osim potrošnje i industrije, dominantan je rast građevinske industrije. Svaki vid ulaganja dovodi nove investicije, jer ne zaboravite, nema ulaganja ukoliko nemate dobre puteve. Investitori žele da vide da njihova roba ili sirovine brzo dolaze do fabrika, kao i da njihovi proizvodi brzo mogu da se izvezu iz Srbije. Po tom pitanju uradili smo mnogo, najviše u regionu, uostalom to rezultati i pokazuju“, izjavio je Mali.

Ministar je istakao da je Eurostat jasno dao pregled stopa rasta u Evropi za 2018. godinu, gde je naš uspeh prepoznat, jer smo među top deset zemalja u Evropi.

DOBRO POGLEDAJTE NOVČANIKE! Ako imate ovakvih 50 dinara možete ih zameniti za 8.000 evra (FOTO)

„Procene su Svetske banke i MMF da će do 2023. godine Srbija biti dominantna ekonomija u regionu i predviđaju stopu rasta od 4 odsto. Svetska banka čak predviđa da možemo dostići i sedam odsto“, rekao je Mali.

Ministar je podsetio i da je u prva četiri meseca ostvaren budžetski suficit od pet milijardi dinara, što znači da će biti više novca za plate i penzije, jer je namera da se podigne kvalitet života u Srbiji.

Siniša Mali

Ministarstvo finansija

Siniša Mali, Foto: Ministarstvo finansija

„Videćemo u septembru kakvi će biti rezultati. Veliki deo novca predviđen je za investicije, ali nastavljamo i sa rasterećenjem privrede, smanjenju poreza i doprinosa. Između ostalog, sa MMF i o tome razgovaramo. Najveća tema za nas je kako da pronađemo nove izvore rasta. Sa njima smo potvrdili da ostajemo na stopi rasta od 3,5 odsto, ali neophodno je još više investicija da bi naša ekonomija još više rasla. Upravo ulaganja dižu našu ekonomiju, stvaraju uslove za više novca kako bi rasle plate i penzije“, rekao je Mali.

TRI APOENA SU KRITIČNA Građani, obratite pažnju na ove novčanice, ako ih imate kod sebe - trk do obližnje banke na proveru, možda su u pitanju FALSIFIKATI!

Ministar je rekao i da će završna konferencija sa MMF biti održana u utorak i zaključio da su najteže mere iza nas.

„Sada treba da se radujemo novim pobedama. Nastavićemo sa ovom politikom da bi naša zemlja napredovala. Sve ovo radimo zbog naše dece, da bi nastavili da grade sigurnu budućnost u Srbiji“, zaključio je Mali.

Komentari (2)

Nedeljko

19.05.2019 15:48

Svako ulaganje je značajno i doprinosi poboljšanju životnog standarda građana.

Nikica

19.05.2019 21:01

Ostvario nam se dugogodisnji san, Srbija je poslala jasnu sliku!