Siniša Mali
Printscreen
Siniša Mali

Printscreen

Siniša Mali, Foto: Printscreen

Ministar finansija, Siniša Mali je gost emisije "Oko" na RTS-u. Govori o gorućim ekonomskim temama, platama i penzijama.

Mi kao država nemamo nikakve koristi od jezera Gazivode, krećemo od nule, otvaramo mogućnost da iskoristimo resurse koje to jezero nudi, moramo da iskoristimo da trenutak da čitav region krene napred, kaže Siniša Mali, gostujući na RTS-u.

Preporučujemo i:

Ministar je istakao da su pregovori u Vašingtonu bili veoma mučni i teški, i da je ogroman pritisak bio na predsedniku Vučiću.

- Svi ste čuli za famoznu tačka 10. Ali uspeli smo da se izborimo za boljitak Srbiji. Druga priča su Gazivode. Mi kao država nismo imali nijedan dinar od potencijala tog jezera, a sada smo dogovorili fizibiliti studiju, kojom će se utvrditi kome koliko pripada - rekao je ministar Mali.

Ministar je potvrdio da Američka razvojna agencija uskoro otvara kancelariju u Beogradu, i da to znači ogroman podsticaj ekonomiji celog regiona.

- To je važan signal za nas nakon svega što smo radili da stabilizujemo Srbiju.

Ministar je istakao da je neophodno da privučemo što više investitora, i istakao da ćemo pokrenuti velike infrastrukturne projekte zahvaljujući novcu koji će stići u Srbiju.

- Mi krećemo u realizaciju velikih infrastrukturnih projekata. Nama je samo auto-put milijardu evra. Samo infrastrukturni projekti donose više od 2 milijarde dolara. A mi imamo tu još i mala i srednja preduzeća. Oni su spremni da investiraju direktno u privatni sektor u Srbiji.

- Ako smanjimo vreme koje kamioni čekaju na granicama mi smo povećali protok robe. Pokrećemo velike infrastrukturne projekte, zatim dolazi DFC, što je ogroman signal za tržište kapitala, i naravno imamo Mini Šengen. Priština jeste bila protiv toga, ali svi mi ćemo imati veliku korist. Mi smo najveća ekonomija u regionu i imaćemo ogromne dobitke.

Pročitajte još:

Komentari (1)

miki

09.09.2020 21:04

jos ja nisam dobio drugu ratu pomoci za sebe i radnike