Sastanak sa predstavnicima kompanije "Huavej"
Privatna arhiva
Sastanak sa predstavnicima kompanije

Privatna arhiva

Sastanak sa predstavnicima kompanije "Huavej", Foto: Privatna arhiva

Huavej je kompanija partner Srbije na razvoju sistema “Bezbedni i pametni grad” (Safe and Smart City), a tema razgovora bio je zajednički rad na razvoju tog koncepta.

PROČITAJ JOŠ:

Planiran je dalji razvoj strategije pametnih gradova, kroz pozicioniranje kompanije Huavej kao strateškog partnera za gradove i lokalne samouprave u Srbiji. Uz razmenu informacija obezbediće se platforma za razvoj lokalnih ekosistema u oblasti digitalne transformacije u javnom, finanijskom, obrazovnom, energetskom sektoru kao i u oblasti saobraćaja, što sve treba da dovede do značajnih ušteda, što je i jedna od prednosti koncepta Pametnih gradova, zaključeno je na sastaku.

Sastanak sa predstavnicima kompanije

Privatna arhiva

Sastanak sa predstavnicima kompanije "Huavej", Foto: Privatna arhiva

Huavej je ministru predstavio i mogućnost saradnje na uspostavljanju 5G mreže u Srbiji i sistema Goverment Cloud, koji bi objedinio infrastrukturu podataka i komunikacije za sve državne organe i ponudio sve aplikacije koje su potrebne državnim organima za njihovo poslovanje.

Saradnja sa kompanijom Huavej dalja je konkretizacija bilateralne saradnje između Vlade Srbije i Vlade Kine u okviru inicijative "Pojas i put" kao i dogovora o privredno-tehničkoj saradnji između Vlade Srbije i Vlade Kine.

Srpski predsednik zagrmeo o Kosovu! Nakon onog što je izgovorio, Amerika ZAĆUTALA!

AUTOR: Alo.rs/I.L DATUM I VREME: 20.08.2019. 21:26 - 20.08.2019. 21:35 Sastanak sa američkim državnim sekretarom održan je u 18.30, Vučič se nakon susreta sa Pompeom oglasio i rekao jasan stav Srbije po pitanju Kosova. Analitičari ovaj sastanak vide kao vrlo važan u nastavku dijaloga između Beograda i Prištine!

Podsećanja radi, kao jedan od osnovnih ciljeva te saradnje u budućem periodu planirano je otvaranje Huavej centra za inovacije za digitalnu transformaciju (Huavei Innovation Digital Transformation) kao regionalnog centra za Zapadni Balkan sa sedištem u Beogradu.

BONUS VIDEO: