Siniša Mali
printskrin
Siniša Mali

printskrin

Siniša Mali, Foto: printskrin

- Od 1. do 15. juna traje prijavljivanje, na isti način kao za 60 evra, preko sajta trezora. Svako ko se prijavi dobiće do 20. juna i tu dodatnu pomoć. Najstariji sugrađani nemaju potrebu da se prijavljivaju, njima će odmah biti uplaćeno - rekao je Mali u dnevniku na Pinku.

Ministar je posebno naglasio da je ova mera važna jer je bitno da se podstakne vakcinacija građana kako bismo mogli što pre da se vratimo normalnom životu.

- Od 12. juna krećemo sa isplatom ove pomoći od 3.000 dinara - rekao je ministar i dodao da je od danas dostupno i prijavljivanje za pomoć od 60 evra preko kol centra.

Istakao je i da se već 3.350.000 građana prijavilo za ovu pomoć.

- Pozivan građanje da se vakcinišu u ovom periodu. Ovo je primer sa naše strane kako da nagradimo one koji su shvatili važnost vakcinacije, ali i da bismo i dalje podstakli rast naše ekonomije- želimo da nam stopa rasta bude iznad 6 posto, što za naše građane znači veće plate i veće penzije - istakao je ministar.

- Mnogo je bolje nego što smo očekivali. Očekivali smo pad u prvom kvardatu, a završili sa plus 1,2 odsto. 6 odsto rasta je jedna od najvećih stopa rasta u Evropi. Sada smo na 6,4 ili 6,5 rasta za ovu godinu. Drugi kvartal je ključan i zato nam je najvažniji kolektivni imunitet, ker to za nas znači potpuno otvaranje i vraćanje u normalu i punjenje budžeta i veće plate i veće penzije - rekao je ministar Mali.

- Ovo je istorisjki uspeh za zemlju u doba najveće krize - istakao je on.

Osvrt na Šoškićeve tvrdnje

- Mi ćemo biti među 3 najviše stope rasta u Evropi. Radi se osobi za čije vreme ste imali kurs da evro od 80 dođe do 113 dinara za evro - rekao je ministar.

- Svi građani Srbije stariji od 16 godina koji budu vakcinisani do 31. maja imaće pravo na dodatnu novčanu pomoć u iznosu od 3.000 dinara. Večeras od 18.30h na @rtvpink govorimo o detaljima prijave i o terminima isplate - rekao je Mali.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Siniša Mali, MBA, CFA, CAIA (@mali_sinisa)