"NIKADA NISMO NI SUMNJALI DA STE VI PRAVI IZBOR" Siniša Mali čestitao imenovanje Kristalini Georgijevoj za direktorku MMF

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali čestitao je danas Kristalini Georgijevoj izbor za direktorku Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).

Siniša Mali
Siniša Mali, Foto: Tanjug/ Rade Prelić

„Nikada nismo ni sumnjali da ste Vi pravi izbor za direktorku Međunarodnog monetarnog fonda, imajući u vidu vaše dosadašnje iskustvo i odlično poznavanje ekonomskih prilika u svetu.

Potrebno je uložiti kolektivni napor da se održi svetska makroekonomska stabilnost, imajući u vidu izazove sa kojima se svetska ekonomija suočava. Siguran sam da će se zahvaljujući Vašem angažovanju MMF kao ugledna finansijska institucija izboriti da se, na zdravim osnovama održe ekonomije sveta.

MALI OBJAVIO DIPLOME, KARAPANDŽA SE OPET JAVIO Ovaj put nije više siguran u ono što je govorio! (FOTO)

VESNA PEŠIĆ PREŠLA SVAKU MERU I GRANICU Žena je napisala nešto najstrašnije ikada! Reakcije odmah stigle! (FOTO)

S obzirom da prvi put u istoriji na čelo ove svetske organizacije dolazi osoba koja potiče iz Istočne Evrope, to je posebno priznanje i ekonomijama regiona.

Uveren sam da ćemo i ubuduće imati odličnu saradnju sa Međunarodnim monetarnim fondom i da ćemo nastaviti da zajedno radimo na budućim reformama u Republici Srbiji. Iako svesni da smo mala ekonomija, ponosni smo na postignute rezultate, do kojih smo došli, između ostalog, zahvaljujući podršci MMF-a“, rekao je ministar Mali.

Niko ne može da uništi ono što ste decenijama stvarali! Znanje niko ne može da vam oduzme! (FOTO)

AUTOR: Alo.rs DATUM I VREME: 26.09.2019. 14:42 - 26.09.2019. 15:13 Prva u nizu fotografija govori o porodičnim korenima Ministar finansija, Siniša Mali je na svom instagram profilu okačio sliku svih svojih diploma i rešio da stane na put komentarima koji su u poslednje vreme, u negativnom kontekstu objavljivani na njegov račun.

Republika Srbija sa MMF-om ima aranžman “Policy Coordination Instrument” (PCI), koji predstavlja nefinansijski aranžman, ima savetodavnu ulogu i prevashodno je orijentisan na sprovođenje strukturnih reformi.

Bonus video

Vučić se brecnuo na konferenciji za novinare

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi