Siniša Mali
Tanjug/ Rade Prelić
Siniša Mali

Tanjug/ Rade Prelić

Siniša Mali, Foto: Tanjug/ Rade Prelić

„Nikada nismo ni sumnjali da ste Vi pravi izbor za direktorku Međunarodnog monetarnog fonda, imajući u vidu vaše dosadašnje iskustvo i odlično poznavanje ekonomskih prilika u svetu.

Pročitajte još:

Potrebno je uložiti kolektivni napor da se održi svetska makroekonomska stabilnost, imajući u vidu izazove sa kojima se svetska ekonomija suočava. Siguran sam da će se zahvaljujući Vašem angažovanju MMF kao ugledna finansijska institucija izboriti da se, na zdravim osnovama održe ekonomije sveta.

S obzirom da prvi put u istoriji na čelo ove svetske organizacije dolazi osoba koja potiče iz Istočne Evrope, to je posebno priznanje i ekonomijama regiona.

Uveren sam da ćemo i ubuduće imati odličnu saradnju sa Međunarodnim monetarnim fondom i da ćemo nastaviti da zajedno radimo na budućim reformama u Republici Srbiji. Iako svesni da smo mala ekonomija, ponosni smo na postignute rezultate, do kojih smo došli, između ostalog, zahvaljujući podršci MMF-a“, rekao je ministar Mali.

Niko ne može da uništi ono što ste decenijama stvarali! Znanje niko ne može da vam oduzme! (FOTO)

AUTOR: Alo.rs DATUM I VREME: 26.09.2019. 14:42 - 26.09.2019. 15:13 Prva u nizu fotografija govori o porodičnim korenima Ministar finansija, Siniša Mali je na svom instagram profilu okačio sliku svih svojih diploma i rešio da stane na put komentarima koji su u poslednje vreme, u negativnom kontekstu objavljivani na njegov račun.

Republika Srbija sa MMF-om ima aranžman “Policy Coordination Instrument” (PCI), koji predstavlja nefinansijski aranžman, ima savetodavnu ulogu i prevashodno je orijentisan na sprovođenje strukturnih reformi.

Bonus video

Vučić se brecnuo na konferenciji za novinare