Siniša Mali
Printscreen/Studio B
Siniša Mali

Printscreen/Studio B

Siniša Mali, Foto: Printscreen/Studio B

* Ministar finasija Siniša Mali osvrnuo se na svoju radnu karijeru

* Mali je dodao da je radio na Volstritu za jednu veliku investicionu banku

* On je dodao da je zatim dobio ponudu da se preseli u Prag da radi na proceni vrednosti fabrike Škoda

Ministar finasija Siniša Mali gostujući večeras u emisiji Panorama na televiziji Studio B osvrnuo se na svoju radnu karijeru pre nego što je postao gradonačelnik Beograda i ministar finasija.

 

Na pitanje voditeljke da li je imao nekih ponuda u inostranstvu da radi i zašto je ostao baš u Srbiji Mali je odgovorio sledeće:

PROČITAJTE JOŠ:

 

- Ja sam se 2001. vratio u Srbiju. Malo pre sam rekao da sam završio jednu od najboljih škola u Americi i da sam tamo dobio posao. Radio sam na Volstritu za jednu veliku investicionu banku. Onda sam dobio ponudu da se preselim u Evropu, u Prag u Češku Republiku. Tamo sam proveo dve godine. Jedan od projekata na kome sam radio bio je procena fabrike Škoda u trenuku kada je ona prodavana Folksvagenu. Ja sam vodio procenu vrednosti tog projekta, ispričao je ministar finansija.

 

Mali je dodao i da je to jedan od važnih refrenci u njegovoj karijeri:

- Taj sam inače primer iskoristio u svom doktoratu za koji kažu da je plagijat, ali nije važno, prokomentarisao je Mali i dodao je posle povratka u Srbiju 2001. sa svim svojim diplomama i znanjem zaposlio u Agenciji za privatizaciju gde je radio nekoliko godina.

BONUS VIDEO: Vučić o Beogradu na vodi, kako je san postao stvarnost