Pošta
Alo!/ Dejan Briza
Pošta

Alo!/ Dejan Briza

Pošta, Foto: Alo!/ Dejan Briza

Na opisani način moguće je regulisati sve dospele račune, za telefon, komunalije, struju, kablovsku i internet. Preduslov je, međutim, da ta mogućnost elektronskog plaćanja bude aktivirana u matičnoj banci.

PRIZNANICE SE UVELIKO ŠTAMPAJU

IAKO je JKP "Infostan tehnologije" za starije od 65 godina omogućio plaćanje računa nakon završetka vanrednog stanja, za druge kategorije se podrazumeva da nastave sa izmirivanjem obaveza ustaljenom dinamikom. Računi za mart su odštampani i počela je distribucija na adrese Beograđana. Očekuje se da i druga preduzeća nastave redovno ispostavljanje računa.

- "Elektroprivreda Srbije" apeluje na kupce da u toku vanrednog stanja koriste prednosti elektronske komunikacije i račune plate bez odlaska na šalter - mole nadležni.

Isplata, čekanje, novac, pošta

Tanjug

Isplata, čekanje, novac, pošta, Foto: Tanjug

- Računi se mogu platiti korišćenjem e-banking servisa, m-banking servisa, kao i pomoću QR koda koji se nalazi na računu. Onima koji nisu u mogućnosti da u vreme epidemije koriste prednosti elektronske komunikacije, na raspolaganju su nadležne službe na šalterima JP EPS koje, zbog poštovanja svih mera zaštite, rade skraćeno, radnim danima od 7.00 do 12.00.

Uprkos tome što se moderna tehnologija u danima krize pokazuje kao pouzdana i bezbedna, mnogi sugrađani pribegavaju staroj metodi - plaćanjem u kešu, koje zahteva čekanje u redu. Gradske pošte proverene su adrese, međutim, ni menjačnice više nisu nepoznanica kada je reč o plaćanju mesečnih obaveza.

- I u danima vanrednog stanja, menjačnice pružaju uslugu platnog prometa - kažu iz jedne od poznatih ekspozitura za razmenu novca.

- Krajem marta su bili veliki redovi, ali oseća se da je broj klijenata smanjen. Kada pristignu obaveze za prethodni mesec, videćemo kakva će biti situacija. Radno vreme prilagođavamo datim okolnostima, pa će i to možda uticati na gužvu.