Subotica
Alo.rs
Subotica

Alo.rs

Subotica, Foto: Alo.rs

Radovi na realizaciji ovog projekta otpočeli su 5. februara 2020. godine, odvijali su se predviđenom dinamikom i završeni su u roku. Ukupna vrednost investicije iznosi 147,6 miliona dinara, sa PDV-om.

Uz konstataciju da je veliko zadovoljstvo danas biti na rekonstruisanom centralnom gradskom trgu, gradonačelnik Laban je izrazio zadovoljstvo što su Subotičani dobili trg kakav zaslužuju i što Subotica, napokon, ima izgled dostojan petog grada po veličini u Srbiji.

–Čim sam došao na čelo grada krajem juna 2016. godine, dogovorili smo se da krenemo u realizaciju projekta rekonstrukcije Trga slobode i izgradnje moderne parterne fontane na mestu nekadašnje Zelene fontane koja skoro deceniju nije bila u funkciji. Ispunili smo obećanje, Subotičani danas imaju trg kakav zaslužuju, a Subotica izgled dostojan petog po veličini grada u Srbiji. Ovaj projekat završen je na vreme, vrednost investicije je 123,5 miliona dinara i siguran sam da nastavljamo dalje sa razvojnom politikom grada. Sve projekte koje smo pokrenuli mi smo uglavnom i završili. Ono što nas u narednom periodu očekuje jeste i završetak akva parka sa spa centrom na Paliću – naglasio je Bogdan Laban.

Posle deset godina propadanja i jednog rugla u centru grada konačno je uređen Trg slobode, istakao je Predrag Radivojević, i dodao da je izgrađena nova, moderna parterna fontana u čijem je centralnom delu, u pet koncentričnih krugova, raspoređena 61 prskalica.

–Po obodu najvećeg koncentričnog kruga imamo 16 ‘rainbow jet’ prskalicu sa glatkim mlazom. Imamo, takođe, i šest velikih žardinjera sa zelenilom, tri bazena sa mirnom vodom, parterno osvetljenje i osvetljenje bazena. Prelepo fontana izgleda noću. Takođe smo uredili i

komunalnu i urbanu opremu, dakle 16 kandelabera, klupe. Ovaj prostor je praktično doživeo svoju regeneraciju i sve će to ponovo navesti Subotičane na okupljanje i druženje, baš na ovom trgu u strogom centru grada – rekao je Radivojević.

PROČITAJTE JOŠ: