MINISTAR FINANSIJA OTKRIO SVE TEHNIČKE DETALJE Prva isplata državne pomoći biće u maju, a građane očekuje još jedna novina koju je najavio Siniša Mali

Ministar finansija Siniša Mali rekao je danas da je treći paket finansijske pomoći građanima vredan dve milijarde evra

Siniša Mali
Siniša Mali , Foto: TV Vesti/Printscreen

Mali je gostujući na televiziji Vesti otkrio i tehničke detalje isplate pomoći građanima.

Prijavljivanje građana za dvokatnu pomoć apočinje 28. aprila. Svaki punoletni građanin koji bude želeo da se prijavi dobiće od države 60 evra - dva puta po 30 evra. Prva ispalata će biti u maju, druga u septembru. Građani se samo jednom prijavljuju. Penzioneri ne treba da se prijavljuju.

Kako je objasnio, građani se mogu prijaviti preko kol centra ili e uprave.

- To je još jedna potvrada ne da smo posvećeni da pomognemo građanima, nego da je država spremna da podnese najaveći teret krize, zdrave su nam javne finansije i da pomognemo onima kojima je najpotrebnije - istakao je Mali.

Kako je dodao, penzioneri će u septembru dobiti pored ovih 60 još 50 evra.

Novina je i pomoć građanima na KiM - svako će dobiti 100 evra od države, uključujući i decu, a oni koji su bez posla dodatnih 100 evra.

Siniša Mali je tokom gostovanja najavio i još jednu novinu kada je u pitanju finansijska pomoć države građanima.

Naime, novčanu podršku dobiće i građani koji su tokom pandemije ostali bez posla.

Mali je podsetio da je Srbija imala dva paketa pomoći - i privredi i građanima kako bi ublažili negativne poslednice kovida.

- Rezultati koje smo ostvarali prošele godine su bili fenomenalni. Srbija je imala najbolji rezultat kada je ekonomija u pitanju u celoj Evropi. Srbija je imala najamnji pad BDP, mnogo manji nego mnogo razvijenije države - naveo je Mali.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi