evro, evri, novac
Alo!/ Dejan Briza
evro, evri, novac

Alo!/ Dejan Briza

evro, evri, novac, Foto: Alo!/ Dejan Briza

Predsednik Srbije je gost u Jutarnjem programu na Prvoj televiziji. Odgovara na aktuelna politička, društvena i ekonomska pitanja.

Predsednik Aleksandar Vučić saopštio je danas da je prosečna plata u Srbiji za novembar 518 evra.

- U novembru, u sred korona virusa, 518 evra, rekao je Vučić za TV Prva.

To, kaže, znači da je prosečna plata u Beogradu ide preko 650 evra, dok je u vreme “raznih stručnjaka” bila 450 evra.

Na početku gostovanja predsednika Srbije razgovaralo se vakcinama. Vučić je istakao da je veoma zabrinut po pitanju nabavke imunizacionih sredstava protiv krone.

- Danas i juče, sinoć, preksinoć imali smo besane noći, zajedno sa Anom Brnabić i ljudima iz vlade, nekoliko važnih razgovora sam obavio sa svetskim liderima, mojim prijateljima, sa kojima imam i dobar lični kontakt, pokušavajući da nabavim vakcine - rekoa je Vučić.

Aleksandar Vučić

Prva/printscreen

Aleksandar Vučić, Foto: Prva/printscreen

Govoreći o ceni vakcine, predsednik Srbije je rakao da je direktno pisao predsedniku Kine Si Đi Pingu kako bi našoj zemlji odborio smanjenje cene imunizocionog sredstva.

- Ono što me je posebno razbesnelo jesu izveštaji o vakcinaciji. Pojedine zapadne zemlje su naručivale vakcine sedam puta više nego što ima stanovnika. Kao da su hteli kučiće i mačiće da vakcinišu jer za nas ne ostaje ništa - vidno ljut rekao je predsednik Srbije i dodao da je ruska vakcina odlična, kao i da Srbija razmišlja da razvije svoju infrastrukturu za proizvodnju vakcina.

Pročitajte još: