Siniša Mali
Printscreen
Siniša Mali

Printscreen

Siniša Mali, Foto: Printscreen

"Prijava za pomoć građanima Srbije počinje 28. aprila", istako je Siniša Mali u Jutarnjem programu RTS-a.

Prema rečima ministra prijava za sve koji žive na Kosovu nije potrebna, Kancelarija je već napravila spisak. 

"Danas su na Vladi 4 uredbe, svakom ko je zaposlen, dobiće po 60 evra, a zatim pomoć od 100 evra svima koji žive na Kosovu, uključujujući i decu, za nezaposlene 200 evra. Pune 2 zarade ćemo izdvojiti za zaposlene u turizmu i poslednja odluka je za samostalne umetnike, po 500 evra, tj. 2 minimalne zarade će dobiti građani Srbije", rekao je Siniša Mali.

"Nema mnogo zemalja koje su na takav način pomogle svoj narod. Inače već je počela isplata trećeg paketa pomoći, a mi ćemo izdvojiti 88 milijardi dinara za nove investicije, nama je cilj da ove godine ostvarimo rast od 6 odsto. Duplirali smo budžet za ekologiju", rekao je ministar.

Prema rečima Siniše Malog, ministra finansija, ova pomoć se dodeljuje u sklopu trećeg paketa podrške zbog ekonomskih posledica izazvanih pandemijom korone. Paket je vredan oko dve milijarde evra. Kako ministar kaže, značajno će pomoći našu privredu i očuvati njenu likvidnost, sačuvati radna mesta i pomoći građanima u ovim teškim vremenima.

"Pred Vladom Republike Srbije naći će se nekoliko važnih zaključaka kojima nastavljamo sprovođenje trećeg paketa ekonomskih mera podrške privredi i građanima Srbije", rekao je Mali. "Ovo je nastavak kontinuirane podrške i pomoći za građane i privredu u cilju ublažavanja posledica pandemije virusa korona, s obzirom na to da smo i tokom 2020. godine imali dva paketa podrške, ukupno vredna oko šest milijardi evra. Republika Srbija je tu za svoju privredu i građane i to se pokazalo i pokazuje u ovim za ceo svet teškim vremenima", kaže Mali.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Siniša Mali, MBA, CFA, CAIA (@mali_sinisa)