Privredna komora Srbije
Printskrin
Privredna komora Srbije

Printskrin

Privredna komora Srbije, Foto: Printskrin

Branislava Simanić, direktorka Sektora preduzetništva Privredne komore Srbije potpisala je Sporazum o saradnji sa Robertom Momićem, predsednikom Obrtničke komore Istarske županije, u cilju unapređenja regionalnog razvoja preduzetništva.

Prepoznajući značaj regionalne saradnje i poslovnog povezivanja preduzetnika Beograda i Istre, Sektor preduzetništva Privredne komore Srbije organizovao je bilateralne susrete preduzetnika koji su se održali u Beogradu 11. i 12. decembra 2019.godine.

U sklopu bilateralnih susreta delegacija privrednika Istarske županije posetila je Gradsku opštinu Rakovica. Istarskim privrednicima narodna poslanica iz Rakovice Dušica Stojković predstavila je potencijale Rakovice za razvoj turizma i poboljšanje privrednog ambijenta. Posebno su predstavljeni projekti izgradnje komercijalno-poslovne zone na površini od 140 hektara na obilaznici oko Rakovice pod nazivom „Rakovica na obilaznici“, i projekat izgradnje sportsko-rekreativnog kompleksa na jezeru u Resniku, kao potencijal za razvoj turizma u Rakovici.

Drugog dana poslovnih susreta organizovan je sastanak sa predstavnicima JP ''Ada Ciganlija'' u cilju podrške razvoja preduzetništva i njihovog poslovnog povezivanja. Na sastanku su razmatrane mogućnosti za unapređenje saradnje kroz realizaciju manifestacija i promotivnih događaja na Adi Ciganliji koji su od zanačaja za razvoj preduzetništva.