Novac, isplata, šalter
Tanjug/Filip Krainčanić
Novac, isplata, šalter

Tanjug/Filip Krainčanić

Novac, isplata, šalter, Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Tokom prvog dana isplate penzija na šalterima pošta isplaćeno je više od 103.000 penzija, kaže se u saopštenju

Najavljuje se da će se dostava penzija na kućnu adresu za 190.000 penzionera obavljati po planu, počev od sutra, sukcesivno u narednih pet dana.

Od 3. decembra do danas penzije su blagovremeno isporučene na adrese 15.700 penzionera iz samostalnih delatnosti i blizu 61.000 poljoprivrednih penzionera, saopštava JP "Pošta Srbije".

Ističu da se, uz punu odgovornost prema korisnicima i zaposlenima, "sprovode mere za uspostavljanje neometanog procesa rada u svim radnim jedinicama i poštama sa ciljem blagovremene isplate penzija i regulisanja poštanskih tokova".

"Zbog tehnoloških problema u fazi prerade zbog nezakonite obustave rada dela zaposlenih, sprovedene su mere da pošiljke koje kasne budu u najskorije vreme isporučene do krajnjih destinacija", navodi se u saopštenju.

Uspostavljene procedure podrazumevaju davanje prednosti prioritetnim pošiljkama, poput medicinske opreme i materijala, hitne zdravstvene dokumentacije, pioritetnih pošiljaka važnih institucija i računa velikih korisnika koji pokazuju puno razumevanje i saradnju.

Iz JP "Pošta Srbije" mole korisnike za razumevanje kako bi prvo isporučili prioritetne pošilke i dodaju da će svi potražni postupci i reklamacije biti blagovremeno rešavani.

Iz tog preduzeća navode da je otežano funkcionisanje poštanskog saobraćaja u prethodnim danima prouzrkovano nezakonitom obustavama rada jednog manjeg dela zaposlenih.

S tim u vezi, u 90 od ukupno 1.536 korporativnih i ugovornih pošta na teritoriji čitave Srbije onemogućeno je uspostavljanje zakonskog minimuma procasa rada.

Korisnicima je radi dobijanja neophodnih informacija na raspolaganju korisnički servis, i brojevi: 0700 100 300 i 011 3607-788, i-mejl contact@ptt.rs i kontakt forma na sajtu Preduzeća.

Za informacije o novčanim uslugama, uključujući i isplatu penzija, uveden je dodatni korisnički broj 011 3718-280.