Zašto ministar finansija nije uzeo svojih 100 evra?

Oglasio se Siniša Mali

 

Siniša Mali
Siniša Mali, Foto: Alo.rs/ Vladimir Marković

"Nisam se prijavio za novčanu pomoć države od 100 evra.  Nekako bi mi bio i konflikt interesa da napravim meru i da je na neki način sam iskoristim. A, ne ide to jedno sa drugim", rekao je ministar finansija Siniša Mali.

Za novčanu pomoć države od 100 evra prijavilo se više od 6 miliona građana. Rok za prijavu ističe u petak 5. juna u ponoć, a svi koji se prijave taj dann novac će dobiti najkasnije u ponedeljak.

Siniša Mali
Siniša Mali, Foto: Alo.rs/ Vladimir Marković

"Mislim da je to sjajna mera i broj prijavljenih dovoljno o tome koliko smo pogodili u centar. Istina, sto evra možda nije veliki novac za pojedinca, ali za jednu porodicu jeste. Potrošiće oni 300 - 400 evra da obiđu Srbiju ili da kupe nešto, a to će podstići ipotrošnju i proizvodnju", ocenio je Mali.

Druga važnija stvar, kako je ocenio, jeste psihološki trenutak, koji se često zanemaruje.

"U ekonomiji imate i psihologiju i optimizam i upravo smo to želeli da podelimo sa građanima, da znaju da je država sigurna, da imamo zdrave finansije i jaku osnovu za dalji rast", ocenio je ministar u velikom intervjuu koji možete sutra pročitati u dnevnom listu Blic.

Ministar je u razgovoru otkrio i da li sebe vidi kao premijera u novoj Vladi, kako će država da pomogne privredu od jula, kojom brzinom će rasti životni standard građana i kada ćemo imati prosečnu platu kao Slovenci.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi