Zgrada
Alo!/ Dejan Briza
Zgrada

Alo!/ Dejan Briza

Zgrada, Foto: Alo!/ Dejan Briza

Radovi na izgradnji stanova za pripadnike snaga bezbednosti u Kraljevu, u naselju Voćareve livade u Ribnici, koji su započeli u aprilu prošle godine, odvijaju se po planu, a uskoro će te stanove, po istim uslovima, moći da kupuju i ratni vojni invalidi i porodice palih boraca.

Kako se navodi na sajtu grada, pripadnici Policijske uprave u Kraljevu, kraljevačkog odreda Žandarmerije, Druge brigade Kopnene vojske, sudske straže, Okružnog zatvora imaće mogućnost da za svega 400 evra po kvadratnom metru kupe nove stanove.

Gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić najavljuje da će uskoro i ratni vojni invalidi i porodice palih boraca moći da kupuju te stanove po istim uslovima kao pripadnici bezbednosnih snaga, dodajući da će za stan od 55 kvadratnih metara, na 30 godina, mesečna rata iznositi svega 82 evra, što je manja cena od zakupa.

U prve dve godine biće izgrađeno 214 stanova, od planiranih 946 stanova, a izgradiće se i prateća infrastruktura, od pristupnih saobraćajnica, parking mesta, javne rasvete, kanalizacione i vodovodne mreže.

Prema gradonačelnikovim rečima, Kraljevo će, uz pomoć Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije, u tom delu grada, početi izgradnju nove zgrade O.Š. ,,Sveti Sava“, vrednosti 39,5 miliona dinara.

"U Ribnici će uskoro biti otvorena i nova ambulanta sa pedijatrijskim odeljenjem, a u aprilu nas očekuje i otvaranje još jednog tržnog centra pored Nove hale sportova. Sve će to omogućiti potpuno novi izgled ovog kraljevačkog prigradskog naselja i Ribnica će postati grad u gradu”, najavljuje Terzić.