Aleksandar Vučić
Instagram printscreen
Aleksandar Vučić

Instagram printscreen

Aleksandar Vučić, Foto: Instagram printscreen

Kako nezvanično saznajemo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić trenutno vodi važne razgovore u sedištu kompanije Folksvagen u Volsburgu, iako niko do sada iz Predsedništva zvanično nije potvrdio ovu informaciju.

Predsednik je sa delegacijom obišao i muzej ove kompanije u Volfsburgu, gde borave u jednodnevnoj poseti.

Pročitajte još:

Folksvagen grupa je nemački multinacionalni proizvođač automobila sa sedištem u Volfsburgu. Prema podacima iz 2013. godine Folksvagen grupa je najveći proizvođač automobila u Evropi sa 9,3 miliona jedinica.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

Putovanje kroz vreme i u budućnost - predsednik Vučić obišao je danas muzej Volkswagenovih automobila u Volfsburgu #VW #Serbia #Germany

A post shared by Budućnost Srbije (@buducnostsrbijeav) on Mar 20, 2019 at 6:37am PDT

 

Folksvagen grupacija prodaje automobile širom sveta pod brendovima Bentli, Bugati, Lamborgini, Audi, Porše, Seat, Škoda i Folksvagen. Poseduje i kompaniju Dukati koja se bavi proizvodnjom motocikala, kao i kompanije koje proizvode komercijalna vozila MAN, Skanija, Neoplan i Folksvagen komercijalna vozila

"Folksvagen" je inače najavio da će u Istočnoj Evropi do 2022. izgraditi fabriku na 400.000 kvadratnih metara, u kojoj će proizvoditi vozila kategorije SUV "škoda karok" i "seat ateka" i u njoj zaposliti između 4.000 i 5.000 radnika.

Predsednik je sa delegacijom obišao i muzej ove kompanije u Volfsburgu, gde borave u jednodnevnoj poseti.

Informacija da će ovaj auto gigant doći u Srbiju je značajna za sve građane naše zemlje i uticaće na ekonomiju i privredni rast.