"KAD PREĐETE MOST, TU ĆE BITI PARK" Pao novi sporazum u Pekingu, u Borči će se zaposliti na hiljade radnika, a u Srbiju će početi da kaplju MILIONI

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali danas je u Pekingu, sa kineskom kompanijom CRBC, potpisao Sporazum o izgradnji Industrijskog parka u Borči.

Siniša Mali
Siniša Mali, Foto: Vlada Srbije

Ministar Siniša Mali je napomenuo da se radi o još jednoj velikoj investiciji koja stiže u Srbiju.

- Kada pređete Pupinov most, sa leve strane, u sledećih par godina nići će ogroman industrijski park na 320 hektara. Park koji treba da privuče više od 1.000 kineskih kompanija - rekao je ministar finansija u izjavi za Tanjug.

Pročitajte još

To će, kako očekujemo, otvoriti oko 10.000 novih radnih mesta, dodao je on.

- Biće to najveći kineski industrijski park u Evropi. Biće upravo u Srbiji, u Beogradu, da bi sve kompanije koje dolaze iz Kine u Evropu privukli da dođu kod nas - objasnio je Mali.

Ministar je dodao da će CRBC investirati oko 220 miliona evra u Industrijski park, a, ako se uzmu u obzir sve kompanije koje će doći, procene su da će ukupna investicija iznositi oko dve milijarde evra.

- To je ogromna investicija i sjajna vest za građane Beograda i Srbije. Polako, ali sigurno vidi se kako kroz projekte i sa kineske strane i ostalim zemljama podižemo BDP i stvaramo realnu osnovu da budemo optimisti da ćemo, nakon što smo postali vicešampioni po privrednom rastu u Evropi, u prvih šest meseci ove godine, postati šampioni. Upravo ovakvi projekti doprinose tome - rekao je on.

Mali je istakao da je prezadovoljan i da sada ostaje da se u narednim mesecima definiše tačan broj kompanija koje će doći, a da vlada krene da ulaže u infrastrukturu, te da Kinezi počnu da grade jednu po jednu fabriku.

- Za godine koje slede, stvarno imamo razloga da budemo optimisti - zaključio je ministar finansija.

PROČITAJTE JOŠ VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE

Povezane vesti

 • Korisnik: Goran
  19/09/2018 - 08:31
  Kakva nestvarna dešavanja. Hvala Kinezima na poverenju.
 • Korisnik: Filip
  19/09/2018 - 08:30
  Veoma značajne investicije za Srbiju.
 • Korisnik: Boki
  19/09/2018 - 06:05
  U Srbiju stiže ogromna investicija!
 • Korisnik: Maja
  19/09/2018 - 06:04
  Svako novo radno mesto Srbiji mnogo znači!
 • Korisnik: Boki
  19/09/2018 - 05:57
  Potpisali smo jedan sporazum vredan milione, a očekujemo potpisivanje još veoma vrednih sporazuma sa našim prijateljima Kinezima!
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi