Radnici pred Gradskom upravom u Leskovcu
Alo.rs/T. S.

 

Radnici pred Gradskom upravom u Leskovcu

Alo.rs/T. S.

Radnici pred Gradskom upravom u Leskovcu, Foto: Alo.rs/T. S.

U lokalnoj samoupravi grada Leskovca tokom poslednjeg meseca 2019.godine evidentirano je 474 uposlenika na neodređeno radno vreme.

Zbog povećanog obima posla u gradskim upravama tokom 2019. godine uposleno je 25 radnika.

Po dokumentu koje su usvojili gradski većnici grada na obalama reke Veternice na svom poslednjem zasedanju, tokom prve sedmice decembra meseca, za dolazeću 2020 godinu planira se da broj zaposlenih na neodređeno radno vreme bude 544 uposlenika, a broj radnika na privremenim i povremenim poslovima biće 44.

U kabinetu gradonačelnika dr Gorana Cvetanovića biće uposleno 15 mladih stručnjaka, jer tokom odlazeće 2019. godine tamo nije uposlen nijedan radnik zbog zabrane zapošljavanja u javnom sektoru.

U Leskovcu su u toku više projekata samozapošljavanja mladih, a procenjuje se da je zaposlenost mladih porasla za 15 odsto u odnosu na isti peiod prošle godine.

Tokom odlazeće 2019. godine u gradskim upravama grada Leskovca broj zaposlenih smanjen je za 23 izvršioca, od kojih je 12 otišlo u penziju, četvoro umrlo pre sticanja penzije, a 6 radnika je sporazumno raskinulo radni odnos. Jednom licu je prestao radni odnos zbog otkaza usled teže povrede radne obaveze.

Prema sadašnjoj evidenciji u gradskim upravama grada Leskovca, kako saznajemo, ostalo je na kraju 2019. godine oko 70 upražnjenih radnih mesta. Ovim upravama najviše nedostaju diplomirani pravnici, a zatim slede stručnaci građevinske i ekonomske struke.

Budžet grada Leskovca za 2020. godinu planiran je za nekih 4 milijarde i 730 miliona dinara. Isti plan je usvojen na poslednjoj sednici gradskog veća i gradske skupštine. Ovaj predlog budžeta u lokalnim medijima se razmatra dvojako.