Siniša Mali
printscreen instagram
Siniša Mali

printscreen instagram

Siniša Mali, Foto: printscreen instagram

Podsećajući privrednike da već imaju pravo da koriste mere kao što su odlaganje plaćanja poreza i doprinosa na zarade, isplatu minimalne zarade i korišćenje jeftinih kredita, Mali je rekao da je najvažnije da se tim sektorima obezbedi dodatna likvidnost.

Upravo zbog toga, biće im obezbeđeni povoljniji uslovi za apliciranje za kredite, a koji bi podrazumevali duži period otplate i duži grejs period. Takođe, privredni subjekti iz navedenih sektora bi u tom slučaju kod Fonda za razvoj imali pravo da apliciraju za veće maksimalne iznose nego što je trenutno slučaj, ukoliko budu ispunjavali propisane uslove.

Siniša Mali

Ministarstvo finansija

Siniša Mali, Foto: Ministarstvo finansija

Na sastanku je dogovoreno da će u narednim danima biti donet i regulatorni okvir koji će ove mere zakonski regulisati.

Mali je zaključio da je država brzo i efikasno reagovala u novonastaloj situaciji koja je izazvana pandemijom virusa korona, te dodao da se za manje od deset dana očekuje i isplata druge minimalne zarade.

Sastanku su prisustvovali predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, državni sekretar u Ministarstvu finansija Slavica Savičić i pomoćnik ministra Dragan Demirović, državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović, državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Stevan Nikčević, predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.