Protest taksisti Slavija
Alo!/Vladimir Marković
Protest taksisti Slavija

Alo!/Vladimir Marković

Foto: Alo!/Vladimir Marković

 

* Da bi dobili subvenciju za kupovinu vozila taksisti će morati da dokažu da su se legalno bavili ovim poslom najmanje dve godine

* Subvencija će imati ograničen rok trajanja

* Ovo su neki od ključnih detalja koji su danas definisani u Ministarstvu finansija na razgovorima između predstavnika države i taksista

Prema informacijama, na sastanku je bilo reči o uslovima za dobijanje i realizaciju subvencije i nije se pričalo o visini novčane pomoći koju bi država dala taksistima. O iznosu bi trebalo da bude reči do kraja ove nedelje na novim razgovorima između dve strane.

Pročitajte još:

- Danas su definisani uslovi poput toga da se taksi prevoznik mora baviti ovom delatnošću najmanje dve godine, kao i da bi subvencija imala ograničen rok trajanja. Taksisti bi praktično uz pomoć državne subvencije mogli da kupe vozilo u naredne tri ili četiri godine. Taj rok je pomenut kao opcija, a precizno bi trebalo da bude definisan do kraja ove nedelje - kaže izvor dodajući da resorno ministarstvo radi na Uredbi.

taksisti

Alo.rs

Foto: Alo.rs

U Ministarstvu finansija je bilo reči o još jednom važnom uslovu za dobijanje subvencije, odnosno o dugovanjima taksista. Kako je definisano, novac od države za kupovinu vozila biće moguće dobiti u slučaju da taksi prevoznik nema dugovanja prema državi, ali u slučaju da je u postupku reprograma. U slučaju reprograma postojaće, međutim, dozvoljeni limit dugovanja. Iznos još nije preciziran.

Uvode se novi zastrašujući propisi u školama! Deca će biti u velikoj opasnosti!

AUTOR: Alo/B92/V.M. DATUM I VREME: 17.10.2019. 19:34 Strašno! Škola, đaci, , Foto: Alo!/Masanori Jošida * Novi propisi administracije predsednika SAD Donalda Trampa ostaviće gotovo milion dece bez sigurnog besplatnog ručka * Prema proceni Ministarstva poljoprivrede, 982,999 dece više se neće automatski kvalifikovati za besplatan obrok u školi * I to sve zbog promena koje donosi Dopunski program pomoći za hranu (SNAP) Dopunski program pomoći za hranu je pokret kroz koji građani SAD sa niskim primanjima dobijaju pomoć u nabavci namirnica.

Predstavnike Ministarstva finansija je interesovalo i koliko bi taksista bilo zainteresovano za subvenciju. Prema procenama reč je o 12.000 do 13.000 prevoznika na nivou cele Srbije od ukupno 17.400 taksi prevoznika u našoj zemlji. Ipak, konačnu reč će dati Poreska uprava nakon što utvrdi stanje sa dugovanjima taksista prema državi.

Taksisti, protest, Beograd

Alo!/Masanori Jošida

Foto: Alo!/Masanori Jošida

Podsetimo, svi automobili koje taksisti budu kupovali, koristeći novčanu pomoć države, moraće da budu bele boje, a taksi prevoznici širom Srbije će imati pravo da sami odluče o modelu i ceni. Subvencije će biti u visini od po nekoliko hiljada evra, a tačan iznos trebalo bi da bude poznat do kraja ove nedelje.

 

Protest taksisti Slavija

Alo!/Vladimir Marković

Foto: Alo!/Vladimir Marković

Osim vozila, država će taksistima finansirati i kupovinu taksimetara i fiskalnih štampača. Ovu opremu koja na tržištu vredi ukupno oko 160 evra, država će kupiti na tenderu, a potom i dodeliti taksistima.

Za razliku od subvencije automobila koju će država uplatiti prodavcu vozila, neophodnu opremu država će taksistima uručiti direktno bez naknade. Prethodno će za nabavku taksimetara i fiskalnih štampača resorna institucija raspisati tender. 

Ovo su najzagađeniji gradovi Evrope! Objavljena je lista, a na njoj Beograd se nalazi na ovom mestu!

AUTOR: Alo.rs/ Espreso.rs/ M.G. DATUM I VREME: 21.10.2019. 15:40 Prema podacima o zagađenju vazduha izmerenom u ponedeljak nešto pre 15.00 časova, Beograd se nalazi na devetom mestu najzagađenijih gradova sveta. Vreme, sunčano, Knez Mihailova, Foto: Alo!/ Masanori Jošida Neslavna lista počinje sa dva indijska grada - Delhijem i Kalikutom, slede Daka (Bangladeš), Katmandu (Nepal), dva grada u Pakistanu, Dubaji (UEA), Santjago (Čile) i Sarajevo (BiH), kao drugo zvučno ime.

Podsetimo, posle dvanaest dana blokade centra Beograda taksisti su pre dva dana okončali protest i to nakon razgovora sa predsednikom Aleksandrom Vučićem. Vučić je nakon sastanka, rekao da će taksisti dobiti subvencije države, ali nije precizirao o kakavim subvencijama je reč. Tada je ocenio i da je država spremna da pomogne unapređenje kvaliteta taksi službi.

BONUS VIDEO: Napad aviona orao na vežbi Vojske Srbije u Batajnici

 

Komentari (1)

MMS Car

24.10.2019 13:57

Dobro je da je do dogovora doslo, svi dobijaju taksisti i gradjani.