PAO VAŽAN DOGOVOR SA TAKSISTIMA Objavljeni novi detalji iz Ministarstva finansija

Važna informacija.

Protest taksisti Slavija
Foto: Alo!/Vladimir Marković

 

* Da bi dobili subvenciju za kupovinu vozila taksisti će morati da dokažu da su se legalno bavili ovim poslom najmanje dve godine

* Subvencija će imati ograničen rok trajanja

* Ovo su neki od ključnih detalja koji su danas definisani u Ministarstvu finansija na razgovorima između predstavnika države i taksista

Prema informacijama, na sastanku je bilo reči o uslovima za dobijanje i realizaciju subvencije i nije se pričalo o visini novčane pomoći koju bi država dala taksistima. O iznosu bi trebalo da bude reči do kraja ove nedelje na novim razgovorima između dve strane.

- Danas su definisani uslovi poput toga da se taksi prevoznik mora baviti ovom delatnošću najmanje dve godine, kao i da bi subvencija imala ograničen rok trajanja. Taksisti bi praktično uz pomoć državne subvencije mogli da kupe vozilo u naredne tri ili četiri godine. Taj rok je pomenut kao opcija, a precizno bi trebalo da bude definisan do kraja ove nedelje - kaže izvor dodajući da resorno ministarstvo radi na Uredbi.

taksisti
Foto: Alo.rs

ONE ĆE DOBITI NAJVIŠE! Kreće povećanje plata, evo koliko vas novca čeka!

U Ministarstvu finansija je bilo reči o još jednom važnom uslovu za dobijanje subvencije, odnosno o dugovanjima taksista. Kako je definisano, novac od države za kupovinu vozila biće moguće dobiti u slučaju da taksi prevoznik nema dugovanja prema državi, ali u slučaju da je u postupku reprograma. U slučaju reprograma postojaće, međutim, dozvoljeni limit dugovanja. Iznos još nije preciziran.

Uvode se novi zastrašujući propisi u školama! Deca će biti u velikoj opasnosti!

AUTOR: Alo/B92/V.M. DATUM I VREME: 17.10.2019. 19:34 Strašno! Škola, đaci, , Foto: Alo!/Masanori Jošida * Novi propisi administracije predsednika SAD Donalda Trampa ostaviće gotovo milion dece bez sigurnog besplatnog ručka * Prema proceni Ministarstva poljoprivrede, 982,999 dece više se neće automatski kvalifikovati za besplatan obrok u školi * I to sve zbog promena koje donosi Dopunski program pomoći za hranu (SNAP) Dopunski program pomoći za hranu je pokret kroz koji građani SAD sa niskim primanjima dobijaju pomoć u nabavci namirnica.

Predstavnike Ministarstva finansija je interesovalo i koliko bi taksista bilo zainteresovano za subvenciju. Prema procenama reč je o 12.000 do 13.000 prevoznika na nivou cele Srbije od ukupno 17.400 taksi prevoznika u našoj zemlji. Ipak, konačnu reč će dati Poreska uprava nakon što utvrdi stanje sa dugovanjima taksista prema državi.

STIŽE VELIKA POMOĆ TAKSISTIMA Država uz subvenciju daje nešto još važnije!

Taksisti, protest, Beograd
Foto: Alo!/Masanori Jošida

Podsetimo, svi automobili koje taksisti budu kupovali, koristeći novčanu pomoć države, moraće da budu bele boje, a taksi prevoznici širom Srbije će imati pravo da sami odluče o modelu i ceni. Subvencije će biti u visini od po nekoliko hiljada evra, a tačan iznos trebalo bi da bude poznat do kraja ove nedelje.

ČOVEČE, DA LI SI TI NORMALAN? 100 na sat po Zvezdari, prolazi na crveno i vozi u kontra smru! Ovo je najbahatija vožnja koju ste videli! (VIDEO)

 

Protest taksisti Slavija
Foto: Alo!/Vladimir Marković

Osim vozila, država će taksistima finansirati i kupovinu taksimetara i fiskalnih štampača. Ovu opremu koja na tržištu vredi ukupno oko 160 evra, država će kupiti na tenderu, a potom i dodeliti taksistima.

Za razliku od subvencije automobila koju će država uplatiti prodavcu vozila, neophodnu opremu država će taksistima uručiti direktno bez naknade. Prethodno će za nabavku taksimetara i fiskalnih štampača resorna institucija raspisati tender. 

Ovo su najzagađeniji gradovi Evrope! Objavljena je lista, a na njoj Beograd se nalazi na ovom mestu!

AUTOR: Alo.rs/ Espreso.rs/ M.G. DATUM I VREME: 21.10.2019. 15:40 Prema podacima o zagađenju vazduha izmerenom u ponedeljak nešto pre 15.00 časova, Beograd se nalazi na devetom mestu najzagađenijih gradova sveta. Vreme, sunčano, Knez Mihailova, Foto: Alo!/ Masanori Jošida Neslavna lista počinje sa dva indijska grada - Delhijem i Kalikutom, slede Daka (Bangladeš), Katmandu (Nepal), dva grada u Pakistanu, Dubaji (UEA), Santjago (Čile) i Sarajevo (BiH), kao drugo zvučno ime.

Podsetimo, posle dvanaest dana blokade centra Beograda taksisti su pre dva dana okončali protest i to nakon razgovora sa predsednikom Aleksandrom Vučićem. Vučić je nakon sastanka, rekao da će taksisti dobiti subvencije države, ali nije precizirao o kakavim subvencijama je reč. Tada je ocenio i da je država spremna da pomogne unapređenje kvaliteta taksi službi.

BONUS VIDEO: Napad aviona orao na vežbi Vojske Srbije u Batajnici

 

Povezane vesti

 • Korisnik: MMS Car
  24/10/2019 - 13:57
  Dobro je da je do dogovora doslo, svi dobijaju taksisti i gradjani.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi